Pedeapsă inedită pentru un indian acuzat de tentativă de viol. Ce muncă trebuie să presteze pentru femeile din satul lui

Stan Filon, Cristi Ionică 23.09.2021, 18:41
Pedeapsă inedită pentru un indian acuzat de tentativă de viol. Ce muncă trebuie să presteze pentru femeile din satul lui

Decizie istorică luată de magistrații indieni împotriva unui bărbat judecat pentru tentativă de viol! Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost eliberat pe cauțiune, cu condiția să spele hainele tuturor femeilor din saltul său! Acesta trebuie să le și calce!

Pedeapsă inedită pentru un indian acuzat de tentativă de viol

Lalan Kumar a ajuns în fața magistraților, după ce a fost acuzat de tentativă de viol. Judecătorii au fost de acord să-l pună în libertate, doar dacă acesta va spăla și va călca hainele tuturor femeilor din satul său, care nu sunt deloc puține.

Tânărul, care lucrează la o spălătorie, a spus că va fi cumpăra detergentul necesar și va spăla așadar pe cheltuiala sa hainele pentru nu mai puțin de 2.000 de femei câte sunt în localitatea Bihar (nord-est), potrivit unei decizii a instanţei emisă miercuri.

Pedeapsa inedita pentru un indian acuzat de tentativa de viol
Pedeapsa inedita pentru un indian acuzat de tentativa de viol

Magistrații au căzut de acord cu acuzatul pentru a fi eliberat condiționat

Santosh Kumar Singh, poliţist din districtul Madhubani, statul Bihar, a declarat pentru AFP că Lalan Kumar a fost arestat în luna aprilie, scrie Agerpres. Momentan, nu s-a stabilit o dată exactă pentru procesul său. Așadar, tânărul ar putea ajunge și la închisoare, după ce magistrații vor lua o decizie finală.

„Toate femeile din sat sunt mulţumite de decizia instanţei. Este o decizie istorică. Ea va consolida respectul faţă de femei şi va contribui la protejarea demnităţii lor”, a declarat Nasima Khatoon, unul dintre responsabilii satului, care va monitoriza cum îşi îndeplineşte Lalan sarcina.

Localnicii consideră că decizia magistraților a fost una foarte bună, care a atras atenția tuturor asupra criminalității îndreptate spre femeile din India. Peste 28.000 de violuri au fost semnalate la nivel naţional în 2020, în India. Oamenii legii sunt aspru criticați și sunt acuzați de populație că nu își dau silința să-i aducă pe cei vinovați în fața magistraților, pentru a da socoteală pentru fărădelegile lor.

Legile din India au fost înăsprite în cazul violatorilor, după cazul tinerei care a decedat în urma unui viol în grup. Cazul a atras atenția întregii luni, fiind foarte mediatizat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...