Pedeapsa cu închisoarea pentru cei care falsifică certificatele covid. Ministrul de Interne a făcut anunţul

Stan Filon, Gabriel Alexandru 18.10.2021, 14:14
Pedeapsa cu închisoarea pentru cei care falsifică certificatele covid. Ministrul de Interne a făcut anunţul

Ministrul de Interne, Lucian Bode, trage un semnal puteric de alarmă și îi avertizează pe toți românii care se gândesc acum să obțină pe căi ilicite certificatul verde că vor răspunde în fața legii și vor ajunge chiar după gratii!

Pedeapsa cu închisoarea pentru cei care falsifică certificatele verzi

Ministrul Internelor, Lucian Bode, spune că cei care falsifică acte pentru obținerea certificatului verde reprezintă un risc pentru comunitate și vor fi aspru pedepsiți, atunci când vor fi depistați. Reprezentantul Guvernului spune că românii cu certificate verzi falsificate vor ajunge la închisoare”Îi avertizez că vor ajunge la pușcărie… Este inadmisibil să-ți bagi joc de cei din jurul tău. Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări”, a precizat ministrul Lucian Bode.

În prezent, în România se desfășoară numeroase anchete legate de suspiciuni legate de vaccinare și de obținerea certificatului verde. Ulta anchetă a avut loc în județul Prahova, unde ”vaccinararea la chiuvetă” a adus mai multor cetățeni dosare penale.

Pedeapsa cu inchisoarea pentru cei care falsifica certificatele verzi 
Pedeapsa cu inchisoarea pentru cei care falsifica certificatele verzi

Ultimul caz de ”vaccinare la chiuvetă”, în Prahova

Un instalator, un brancardier și doi asistenți sunt principalii suspecți într-un dosar de ”vaccinare paralelă”. Aceștia au profitat de temerea unor oameni de vaccinare împotriva covid și le-au obținut fraudulos certificatul verde, pentru a se bucura de beneficiile aduse de acesta, însă fără a avea dreptul.

”Începând cu luna iunie 2021, inculpaţii şi suspecţii din prezenta cauză, profitând de reticenţa unei părţi a populaţiei în privinţa vaccinării împotriva virusului SARS-coV-2, coroborată cu dorinţa acesteia de a beneficia totuşi de avantajele oferite de certificatul de vaccinare Covid, în condiţiile noilor restricţii impuse de autorităti, au creat un veritabil circuit paralel de vaccinare fictivă, în conivenţă infracţională cu personal medical din cadrul unui centru de vaccinare precum şi din cadrul mai multor cabinete medicale individuale ale medicilor de familie de pe raza judeţului Prahova, în scopul obţinerii de importante foloase materiale, punând, astfel, în pericol sănătatea populaţiei în condiţiile liberei circulaţii a persoanelor pretins vaccinate.

Inculpaţii asigurau pentru persoanele interesate obţinerea adeverinţei care atestă vaccinarea inclusiv prin introducerea menţiunilor în baza naţională RENV, fără însă a se proceda la inocularea serului anticovid beneficiarilor”, precizează un document eliberat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...