Pedeapsă cruntă pentru şoferii care circulă pe contrasens pe autostradă. Se dă lege dură

Stan Filon, Alexandra Chiric 30.07.2021, 18:56
Pedeapsă cruntă pentru şoferii care circulă pe contrasens pe autostradă. Se dă lege dură

Despre şoselele din România se știe că sunt adevărate bombe cu ceas. În jurnalele de ştiri vedem din ce în ce mai multe accidente în care pier oameni nevinovaţi. Din păcate, şoferi inconştienţi gonesc cu viteze ameţitoare pe puţinele autostrăzi, iar uneori chiar şi pe sens opus. Din această cauză, autorităţile încearcă să oprească vitezomanii care încalcă legea prin legi dure, una dintre acestea fiind cea care vizează circulaţia pe contrasens.

Pedeapsă cruntă pentru şoferii care circulă pe contrasens pe autostradă

Asociația Pro Infrastructura a monitorizat cazurile din ultimele zile, când mai mulți șoferi au ales să circule pe contrasens, pe autostradă, pentru a scăpa de ambuiteiaje. Membrii asociației respective au rămas șocați de decizia șoferilor respectivi, care consideră că ar trebui pedepsiți aspru.

Pentru asta, Asociația Pro Infrastructura vine cu o propunere care îi întristează pe șoferii pasionați de șofat pe contrasens. Conducerea asociației respective spune că această faptă este o tentativă de omor și trebuie pedepsită ca atare! ONG-ul cere și amenzi sau sancțiuni înăsprite și în cazul șoferilor care conduc după ce au consumat acool, trec pe roșu ori depășesc viteza legală cu peste 50 de kilometri pe oră. Și pilotul de raliuri Titi Aur consideră că acești șoferi trebuie să fie judecați pentru tentativă de omor.

Pedeapsa crunta pentru soferii care circula pe contrasens pe autostrada
Pedeapsa crunta pentru soferii care circula pe contrasens pe autostrada

”Mașina este o armă”

”Mașina este o armă. Dacă nu știi să o controlezi sau, mai ales, dacă nu vrei să o conduci corect, devine o armă. După cum vedem, suntem într-un război continuu. În fiecare zi mor cinci oameni. Avem 25 de răniți grav și vreo 80 de răniți ușor în medie. Am avut weekend-ul trecut 27-28 de morți, în timp ce în Suedia au fost zero morți într-un weekend. (…) Școala de șoferi nu știe ce trebuie să îi învețe pe viitorii șoferi“.

”Mi se pare greșit să avem doar propuneri reactive în ceea ce privește conducerea pe stradă. Pentru a putea liniști situația de pe șosele trebuie ca România să se trezească din acest punct de vedere, aici mă refer la autoritățile de la cel mai înalt nivel, și să devină strategie națională reducerea numărului de victime, să se ajungă la un pachet de măsuri dure“, a mai spus Titi Aur pentru Aleph News.

Specialistul în conducere defensivă trage un semnal de alarmă și spune că șoferii români nu sunt pregătiți să conducă prudent și nu știu foarte multe lucruri cruciale legate de șofat. ”Sunt de acord, când întorci pe autostradă se numește tentativă de omor. Nu poți să spui că ai făcut-o din greșeală“, spune Titi Aur.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...