Pe lângă alegerile parlamentare, românii ar putea vota și la un referendum pe 6 decembrie. Despre ce este vorba

Stan Filon 05.11.2020, 18:53
Pe lângă alegerile parlamentare, românii ar putea vota și la un referendum pe 6 decembrie. Despre ce este vorba

Românii ar putea vota pe data de 6 decembrie nu doar la alegerile parlamentare, dar și-ar putea exprima și votul la un nou referendum. USR insistă din nou ca românii să-și exprime părerea legată de modificarea Constituției.

Românii ar putea vota la alegerile parlamentare și pentru un referendum

Senatorul USR Nicu Fălcoi, preşedintele Comisiei de Constituţionalitate, a trimis, joi, o nouă solicitare către Comisia Juridică a Senatului în care cere urgentarea procesului legislativ în cazul iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei ”Fără penali în funcţii publice”. Formaţiunea cere ca scrutinul să aibă loc în data de 6 decembrie.

USR a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că senatorul USR Nicu Fălcoi, preşedintele Comisiei de Constituţionalitate, a trimis o nouă solicitare către Comisia Juridică a Senatului în care cere urgentarea procesului legislativ în cazul iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei „Fără penali în funcţii publice. La rândul său, Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, a făcut un apel către senatorii din toate partidele politice.

Romanii ar putea vota la alegerile parlamentare si pentru referendum
Romanii ar putea vota la alegerile parlamentare si pentru referendum

”Fără Penali în funcţii publice” revine pe tapet

”«Fără Penali în funcţii publice» trebuie să devină realitate. Domnilor de la PSD şi  PNL şi, de fapt, din întregul Parlament, aţi susţinut în Camera Deputaţilor această iniţiativă, haideţi să o punem pe ordinea de zi, haideţi să facem referendumul odată cu alegerile şi să închidem odată această traumă a societăţii şi să rezolvăm iniţiativa unui milion de cetăţeni români. Să rezolvăm iniţiativa unei generaţii care vrea ca în România să nu mai avem această tară morală. Fără Penali în funcţii publice trebuie să devină literă în Constituţie. La alegerile următoare din decembrie putem să transformăm acest lucru în realitate. Mai avem câteva zile, haideţi să o punem pe ordinea de zi a Senatului, haideţi să o votăm, haideţi să închidem povestea penalilor în politica românească”, transmite Dan Barna, copreşedintele USR PLUS.

USR a precizat că iniţiativa trebuie votată între 9-12 noiembrie pentru ca referendumul să fie organizat odată cu alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. ”În actualul context pandemic, USR PLUS susţine organizarea referendumului odată cu alegerile parlamentare din 6 decembrie”, a mai transmis USR. Iniţiativa a fost semnată de peste 1 milion de români şi din septembrie 2018 se află în Parlament.

Urmăriți Impact.ro și pe