Pe cine dau vina polițiștii pentru violențele care au dus la moartea lui Emi Pian. De ce nu pot să intervină

Iancu Andreea 04.08.2020, 20:10

Vestea morții lui Emi Pian i-a șocat pe mulți. Deși a fost vorba despre o răfuială între clanurile interlope, era de așteptat ca polițiștii să intervină în acest caz. Totuși, se pare că cei vinovați pentru violențele din Giulești nu sunt angajații Poliției Române. Aceștia din urmă nu au putut interveni în această situație dintr-un motiv neașteptat.

Vinovații pentru violențele care i-au curmat viața lui Emi Pian

Moartea interlopului Emi Pian a stârnit multă vâlvă în rândul autorităților. Astfel, ancheta declanșată în urma crimei din Giulești a dezvăluit o luptă mai veche dintre autorități. Se pare că polițiștii și procurorii DIICOT au de mult timp divergențe în privința unor astfel de cazuri.

Cei de la libertatea.ro au dezvăluit că Poliția nu a intervenit nici în cazul bătăii de marți noapte, nici când o casă a fost incendiată din răzbunare. Totodată, publicația a fost contactată de către polițiști, care au explicat care este situația.

E nedrept să se arate cu degetul către polițiști într-un astfel de caz. Adevărul e că ei vin cu zeci de informații pe astfel de dosare, dar procurorii DIICOT nu îi mai bagă în seamă. Interesul DIICOT e să claseze dosare vechi sau să lucreze pe dosare cu maximum două-trei persoane implicate, a spus un polițist pentru libertatea.ro.

Se pare că divergențele dintre cele două clanuri, Duduianu și Spoitoru nu sunt deloc noi. Polițistul a mărturisit că aceste probleme au fost semnalate de multă vreme.

Astfel de dosare stufoase, legate de clanuri, nu pot fi făcute fără procurorii DIICOT, fiindcă este competența lor exclusivă. Orice act făcut de polițiști e nul dacă nu există o ordonanță de delegare din partea unui procuror. Prin urmare, întrebarea corectă în cazul de față sună: «Unde sunt procurorii DIICOT?». Și de ce nu folosesc informațiile primite dinspre Poliție!, a mai spus polițistul.

Emil Pian, ucis în plină stradă
Emil Pian, ucis în plină stradă

Cum a murit Emil Pian, unul dintre interlopii de temut

Florin Mototolea, cunoscut drept Pian, făcea parte din clanul Duduianu. Acesta se afla la o partidă de barbut când a fost linșat de un membru al unul clan rival. Scandalul pare să fi pornit de la jocul dintre clanuri, însă cel care este bănuit pentru uciderea interlopului este un bărbat poreclit Napi.

Fostul lider al clanului Duduianu ar fi urmat să facă o dezvăluire neașteptată. Acesta chiar mărturisea acest lucru într-un live.

O sa auziţi ce n-aţi auzit în viaţa voastră! Şi IGP, şi Capitala!, spunea interlopul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...