Pe cine dă afară Nicușor Dan după victoria în alegeri. Anunțul a fost deja făcut

Iancu Andreea 28.09.2020, 16:40
Pe cine dă afară Nicușor Dan după victoria în alegeri. Anunțul a fost deja făcut

Chiar dacă rezultatele finale nu au fost încă anunțate, voturile numărate până la momentul redactării acestui articol arată că Nicușor Dan este câștigătorul alegerilor locale 2020 din București. Și cum corectitudinea și ordinea îl caracterizează pe noul ales al Capitalei, Nicușor Dan are deja o listă cu persoane pe care le va concedia după instalarea în funcție.

Nicușor Dan a anunțat pe cine va da afară după câștigarea alegerilor

După ce Gabriela Firea îi va ceda locul în fruntea Primăriei Bucureștiului, Nicușor Dan și-a propus să facă puțină ordine în cadrul unor departamente. Astfel, conform unor promisiuni făcute într-o intervenție la TVR, Nicușor Dan are pe listă neagră cel puțin două nume.

Astfel, arhitectul-șef Ștefan Dumitrașcu este acuzat că a semnat sute de autorizații, ulterior anulate și deci nu va face casă bună cu noua conducere a primăriei. De asemenea, Adrian Iordache este și el vinovat de semnarea a sute de acte ilegale, potrivit lui Nicușor Dan. Totodată, aceste două nume nu sunt singurele care vor dispărea de pe lista angajaților de la Primăria Capitalei.

„Unii directori vor zbura din prima. Cum e şeful Direcţiei Juridice, Iordache, care are vreo 20 de ani de când e în primărie. Și Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-șef. Legea Administraţiei Publice spune că trebuie să faci o comisie care evaluează performanţa acestor oameni și dispune sancţiuni.

Dacă vorbim de Iordache care a semnat în calitate de director al Direcţiei Juridice sute de acte ilegale, e suficient ca un director al Direcţiei Juridice să plece din primărie, la fel şi arhitectul-şef, care a semnat sute de autorizaţii anulate apoi”, a transmis Nicuşor Dan la TVR 1.

Nicușor Dan a câștigat alegerile locale 2020 din București, în fața Gabrielei Firea
Nicușor Dan a câștigat alegerile locale 2020 din București, în fața Gabrielei Firea

Ce scor a obținut Nicușor Dan la alegerile locale 2020

Cele mai recente date furnizate de Biroul Electoral Central, la ora 16:00, Nicușor Dan a câștigat cursa pentru Primăria Capitalei în fața contracandidatei sale. Astfel, candidatul independent, susținut de PNL și USR-PLUS a obținut un procent de 42,78%. Pe de altă parte, Gabriela Firea, primarul încă în funcție al Bucureștiului, a reușit să strângă doar 37,99% în urma voturilor de la urne.

De asemenea, Gabriela Firea a recunoscut deja înfrângerea în fața lui Nicușor Dan, transmițând un ultim mesaj din postura de primar al Capitalei.

„Am ținut să am această ultimă intervenție în această poziție. Prețuiesc fiecare vot și îl port în suflet și promit să nu dezamăgesc nicioadată. Îmi doresc ca lucrurile din București să mergă mai departe. Ceea ce nu se poate demola, chiar dacă s-a încercat demolarea mea, sunt faptele, sunt proiectele. Nimeni nu poate demola spitalul Foișor, prima etapa a Pasajului Ciurel sau achiziția de autobuze moderne.

Majoritatea în CGMB va fi a partidelor de dreapta. Cred că, cu toată suferința de moment, este mai bine că s-a întâmplat așa. Pentru că nu aș fi avut susținere în Consiliul General. Tot ce am făcut în acești ani s-a făcut cu ajutorul consilierilor.

Nu am ce să îmi reproșez decât că am vrut să fac prea multe dintr-odată. Las aici la Primăria Capitalei proiecte în valoare de un miliard de euro. Totul este asigurat. Este munca echipei mele și a mea”, a declarat Gabriela Firea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...