Pe cine ar vota românii la alegerile prezidențiale 2024. Sondajul recent aduce în prim-plan un nume surpriză în locul lui Klaus Iohannis

Ana Anitoiu 05.07.2022, 13:06
Pe cine ar vota românii la alegerile prezidențiale 2024. Sondajul recent aduce în prim-plan un nume surpriză în locul lui Klaus Iohannis

Un sondaj recent, realizat în perioada 20 – 27 iunie, arată pe cine ar vota românii la alegerile prezidențiale din anul 2024. Rezultatele aduc în prim-plan un nume surpriză în locul lui Klaus Iohannis, care ocupă funcția de președinte al României din 2014.

Pe cine ar alege românii la prezidențialele din 2024

Potrivit rezultatelor sondajului Sociopol, la alegerile prezidențiale din anul 2024 s-ar putea lupta în final Laura Codruța Kovesi (30%) și Mircea Geoană (29%). Unul dintre ei doi, care în prezent nu activează în mediul politic național, ar putea ajunge șef al statului în locul lui Klaus Iohannis.

Laura Codruța Kovesi și Mircea Geoană se situează, conform acestui sondaj, pe primele locuri în ceea ce privește încrederea românilor. Totuși, mai sunt doi ani până când românii vor merge din nou la urne ca să-și aleagă noul președinte.

Pe cine ar vota romanii la alegerile prezidentiale 2024
Laura Codruta Kovesi (stanga) si Mircea Geoana (dreapta)

Cine ar câștiga alegerile prezidențiale din 2024, după intenția de vot

În ceea ce privește intenția de vot la alegerile prezidențiale din anul 2024, Mircea Geoană este favorit și în turul I și în finală. El ar ieși pe primul loc în primul tur, indiferent dacă ar candida susținut de PSD sau în scenariul unui candidat comun PSD – PNL.

Actualul lider al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, riscă să nu prindă cel de-al doilea tur, chiar dacă ar candida susținut de social-democrați și de liberali. Conform aceluiași sondaj, liderul Camerei Deputaților ar fi aproape la egalitate cu Laura Codruța Kovesi și George Simion (AUR). Cei doi sunt situați, potrivit chestionarului, pe locurile doi, respectiv trei.

De altfel, singurul adversar pe care l-ar putea învinge Marcel Ciolacu în final, la alegerile prezidențiale din anul 2024, ar fi George Simion. Președintele Alianței pentru Unirea Românilor ar pierde, dacă ar ajunge în finală, cu oricare dintre ceilalți candidați importanți cu care s-ar lupta pentru funcția de președinte al României.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...