Pe cine a transferat, până la urmă, FCSB pentru meciul din Europa League. S-a întâmplat târziu în noapte

Marian Cărăvan 24.09.2020, 11:20
Pe cine a transferat, până la urmă, FCSB pentru meciul din Europa League. S-a întâmplat târziu în noapte

Cu lotul decimat de COVID-19, oficialii FCSB caută soluții disperate pentru reprezentarea în Europa League. Salvarea vine tot din Liga 1, s-a întâmplat târziu în noapte, cu câteva ore înainte de confruntarea cu Slovan Liberec. Pe cine a transferat, până la urmă, FCSB pentru meciul din Europa League, e o mare surpriză.

FCSB a transferat din Liga 1 pentru meciul din Europa League cu Slovan Liberec

Cu doar câteva ore înaintea confruntării din turul 3 preliminar al Europa League, cu Slovan Liberec, FCSB a transferat doi jucători din Liga 1. Cu implicarea impresarului Anamaria Prodan, care conduce din umbră clubul Hermannstadt, deși în acte apare fiica sa, Rebecca, la FCSB au fost transferați sub formă de împrumut doi jucători ai echipei sibiene. Cei doi pot juca în această seară, la Giurgiu, în FCSB – Slovan Liberec, din turul 3 preliminar al Europa League, doar dacă rezultatele testării pentru COVID-19 sunt negative.

Altfel, nu va fi nicio problemă pentru David Caiado și Goran Liberec să se afle pe teren pentru FCSB, întrucât regulamentul UEFA le dă acest drept. Conform unei anexe din Regulamentul UEFA, „clubul poate folosi fotbaliști care nu au fost înregistrați la UEFA în termenele prevăzute de regulament, cu condiția ca aceștia să fie înregistrați în mod corespunzător la asociația lor națională și să efectueze un test care să fie negativ în conformitate cu Protocolul UEFA Return to Play”. E paragraful care o salvează pe reprezentanta României în Europa League. Rezultatele testării trebuie să vină până la ora 14:30, cu șase ore înainte de startul meciului.

Meciul FCSB – Slovan Liberec e joi, de la ora 20:30, la Giurgiu. Nicio televiziune din România nu a cumpărat drepturile tv pentru acest meci.

david caiado goran karanovic
Pe cine a transferat, până la urmă, FCSB pentru meciul din Europa League. S-a întâmplat târziu în noapte

Cine sunt jucătorii pe care i-a transferat FCSB pentru meciul din Europa League

La FCSB au ajuns, sub formă de împrumut, un mijlocaș și un atacant.

David Caiado, 33 de ani, este un mijlocaș lateral născut în Luxemburg, cu cetățenie portugheză. În iulie 2019, s-a transferat la Hermannstadt de la Gaz Metan, iar în acest sezon a jucat 103 minute în două meciuri pentru gruparea sibiană. Cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.com la 250.000 de euro, Caiado a bifat selecții în naționala U20 a Portugaliei.

Goran Karanovic, 32 de ani, este un atacant sârb, transferat în această toamnă la Hermannstadt, de la Sepsi. Până acum a prins un total de 54 de minute în două meciuri pentru Hermannstadt, fără să marcheze. Este cotat la 350.000 de euro.

Anamaria Prodan nu este străină de aceste transferuri la FCSB.

„Cluburile s-au pus de acord. Vor fi împrumutați pe şase luni cu opțiune de aducere înapoi la club, dacă Steaua nu se califică! Putem să mai oferim şi alţi jucători. Şi asta aş face-o pentru orice alt club.

Toată lumea o să fie mulțumită la nivel financiar. Gigi Becali ştie să se revanşeze când primeşte ajutor. Se pot întoarce oricând până la finalul perioadei de transfer. Pot rămâne sau se pot întoarce, depinde de cum se înţeleg ei. Dacă Steaua se califică e normal ca ei să continue”, a declarat Anamaria Prodan la TV Telekom Sport.

Meciul FCSB – Slovan Liberec va fi joi, de la ora 20:30, la Giurgiu. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar din Europa League după meciul nebun de la Senta (Serbia), acolo unde roș-albaștrii au învins la loviturile de departajare. A fost 4-4 după 90 de minute, 6-6 după 120 de minute. La lovituri de departajare s-a impus FCSB, cu 5-4.

Urmăriți Impact.ro și pe