Pe ce loc e Simona Halep în clasamentul WTA după ce s-a retras de la turneul de la Doha. Care a fost norocul româncei

Ce se întâmplă cu locul Simonei Halep în clasamentul WTA. Anunțul făcut chiar luni

După ce a câștigat turneul WTA de la Dubai, Simona Halep a anunțat că se retrage de la turneul care se joacă la Doha în perioada 24 februarie – 1 martie. Motivul pentru care sportiva a făcut această alegere îl reprezintă problemele de sănătate. Ce loc îi va aduce această decizie în clasamentul WTA?

Locul ocupat de Halep în clasamentul WTA, după ce s-a retras de la Doha

Simona Halep a primit 470 de puncte, după performanța pe care a reușit-o la Dubai. Însă, sportiva a declarat că finala de la Dubai în care a jucat împotriva Elenei Rybakina, a fost una dificilă din cauza problemelor de sănătate. Drept urmare, a decis să încheie luna februarie cu trei turnee disputate în anul 2020: Adelaide, Australian Open și Dubai Tennis Championships.

”E o decizie pe care am luat-o înaintea meciului de astăzi. Am început turneul cu o mică accidentare la picior. Înainte să plec din România, la un antrenament, m-am accidentat. Am zis să forţez puţin aici, să iau fiecare meci în parte. Acum voi spune stop la Doha şi mă voi odihni” , a declarat Simona Halep.

Cu toate că a renunțat la turneul de la Doha, Simona Halep rămâne pe locul doi în clasementul WTA, cu 6.076 de puncte. Însă, această decizie îi poate afecta câștigurile financiare.

simona halep, wta, loc, turneu dubai, doha

Locul ocupat de Halep în clasamentul WTA, după ce s-a retras de la Doha

Odată cu această retragere surprinzătoare sportiva româncă ar putea pierde bonusul oferit de WTA la final de an jucătoarelor cu rezultate bune la turneele importante. Astfel, pentru a fi elibibilă pentru bonusul de final de an, Halep va trebui să participe la competițiile de la Roma, Rogers Cup, Cincinnati și Wuhan, epicentrul coronavirus, pentru a fi eligibilă să încaseze bonusul de final de an.

Top 10 în ierarhia WTA:

1. Ashleigh Barty: 8.557 de puncte;
2. Simona Halep: 6.076 de puncte;
3. Karolina Pliskova: 5.205 de puncte;
4. Bianca Andreescu: 4.555 de puncte;
5. Sofia Kenin: 4.365 de puncte;
6. Kiki Bertens: 4.335 de puncte;
7. Elina Svitolina: 4.301 de puncte;
8. Belinda Bencic: 3.925p (+1) de puncte;
9. Serena Williams: 3.915p (-1) de puncte;
10. Naomi Osaka: 3.086 de puncte.

Simona Halep urmează să participe în luna martie la turneul de la Indian Wells, care se va desfășura în intervalul 11-22. Apoi, în aprilie va juca la un turneu în Miami, ce se v-a desfășura în perioada 24 aprilie și 4 mai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI