Paznicul unui bancomat, prins furând banii pe care trebuia să îi păzească. La ce truc ingenios a apelat, nimeni nu observase

Mihnea Tălău 25.01.2023, 10:19
Paznicul unui bancomat, prins furând banii pe care trebuia să îi păzească. La ce truc ingenios a apelat, nimeni nu observase

Lupul, paznic la oi. Un angajat al unei firme de pază din Constanța a fost condamnat la închisoare pentru că a furat sute de mii de lei din bancomatele pe care ar fi trebuit să la păzească. Metoda folosită este una ingenioasă.

Paznicul a sustras din bancomate peste 330.000 de lei

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, din oraș, suspectat de furt calificat în formă continuată. Acesta este acuzat că, în timp ce deținea funcţia de agent însoțire şi gardare persoane fizice şi valori, în cadrul unei firme de pază, ar fi sustras din bancomate, folosind chei potrivite, suma aproximativă de 330.000 de lei, scrie ziuaconstanta.ro.

Bărbatul a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru furt calificat în formă continuată. Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. În plus, magistrații au dispus confiscarea de la inculpat a sumei de bani reprezentând folosul necuvenit dobândit prin comiterea infracţiunii. Hotărârea nu este definitivă.

Cati bani poti sa scoti, de fapt, de la bancomat

Un plan infracțional ingenios pus la punct

În motivarea deciziei se arată că, în ceea ce privește împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, instanța reține că inculpatul a profitat de poziția sa în cadrul societății de pază şi transport valori și a elaborat şi pus în aplicare un plan infracțional bine definit, în cadrul căruia profitând de informațiile la care avea acces şi de faptul că prezența sa în sala dispeceratului nu trezea suspiciuni, înlocuia la diferite perioade de timp cheile originale ale ATM – urilor cu unele false, pentru a masca lipsa acestora pentru diferite perioade de timp, reușind să sustragă sume de bani importante din aparate.

„Pericolul social ridicat este relevat și de faptul că a premeditat comiterea infracțiunii, luându-şi toate măsurile pentru a asigura succesul infracţional, astfel cum s-a analizat deja în prima parte a hotărârii, cauzând persoanelor vătămate prejudicii foarte ridicate“, se mai arată în motivare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...