Patru tineri au rămas blocați pe munte. Nu erau echipați corespunzător, au mers pe traseu nemarcat și nu mai fuseseră niciodată pe munte

Daniela Alexandru 06.12.2020, 14:01
Patru tineri au rămas blocați pe munte. Nu erau echipați corespunzător, au mers pe traseu nemarcat și nu mai fuseseră niciodată pe munte

Patru tineri din Republica Moldova au rămas blocați pe munte. Ei au încercatsă ajungă pe Valea Albă, plecând de la Căminul Alpin, pe baza unor descrieri găsite pe internet. Din cauza epuizării și a traseului dificil, dar și a vremii neprietenoase, tinerii au sunat la 112 pentru a fi ajutați de salvamontiști să coboare în siguranță.

Patru tineri au rămas blocați pe munte

Cei patru tineri, studenți la Universitatea din Ploiești, au decis să facă, pentru prima dată în viața lor, un traseu montan. Au ales să plece pe un traseu greu, informându-se de pe internet și au ajuns în imposibilitatea de a mai continua traseul din cauza lipsei de experiență, a vremii reci și a traseului abrupt. Când nu au mai putut înainta din cauza terenului accidentat și a gheții, cei patru, nefiind echipați corespunzator, au sunat la 112 cerând ajutor. Operațiunea de salvare a durat mai bine de zece ore, desfășurându-se în conditii de ploaie, vânt și temperaturi negative.

Patru tineri au ramas blocati pe munte
Patru tineri au ramas blocati pe munte

Operațiunea de salvare a durat 10 ore

Tinerii nu au ținut cont de condițiile meteorologice și au încercat să ajungă pe munte pe un traseu nemarcat pe care nu-l mai făcuseră niciodată. Au plecat de la Caminul Alpin spre Valea Alba doar în baza unor descrieri găsite pe internet. Au înfruntat ploaia, vântul puternic și temperatura scăzută și când mai aveau câteva sute de metri până la Platou, au rămas blocați pe un teren accidentat și înghețat. Și-au dat seama că sunt epuizați și nu se pot întoarce, așa că au sunat după ajutor.

Revenim cu o rectificare: cei patru sunt din Republica Moldova și fac facultatea la Ploiești. Aceasta a fost prima încercare de a urca pe un munte din viata lor.

Upgrade: un detaliu care ne-a scăpat în prezentare… „aventurierii” au plecat din Busteni la ora 13, iar la ora 15 au ajuns în zona numită „la verdeață”. De acolo ei au crezut că ce a fost mai greu a trecut și au continuat urcarea” au scris salvamontiștii din Bușteni pe pagina lor de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe