Patrick Mouratoglou a dezvăluit secretul colaborării cu Simona Halep. „Este cea mai puternică unealtă”

Gabriel Peneș 21.09.2022, 09:42
Patrick Mouratoglou a dezvăluit secretul colaborării cu Simona Halep. „Este cea mai puternică unealtă”

Patrick Mouratoglou a dezvăluit secretul colaborării cu Simona Halep. Antrenorul francez și jucătoarea din Constanța lucrează împreună din 7 aprilie. În cele cinci luni trecute de atunci, românca a ajuns în semifinală la Wimbledon și a câștigat un turneu WTA 1000, revenind în Top10 mondial. Simona Halep a anunțat că nu va mai juca în 2022 după operația la nas recent suferită. Patrick Mouratoglou a explicat, pe de altă parte, care a fost „cheia” colaborării cu fostul lider mondial.

Patrick Mouratoglou a dezvăluit secretul colaborării cu Simona Halep

Patrick Mouratoglou a dezvăluit secretul colaborării cu Simona Halep. Cei doi lucrează împreună din 7 aprilie, anul acesta. Românca era la un pas de a renunța la tenis, dar întâlnirea cu tehnicianul francez și academia acestuia i-au reaprins pasiunea pentru sportul ce a făcut-o celebră.

Simona Halep a recunoscut într-un mesaj că i-a acordat încredere sută la sută lui Mouratoglou, acesta fiind și motivul pentru care a cooptat în echipa sa doar oameni apropiați acestuia, în locul vechilor colaboratori români.

„Am fost norocoasă, ulterior, să descopăr Academia lui Patrick, unde mi-am recâștigat pasiunea pentru tenis. Datorită lui Patrick, am început, ușor, să cred că încă pot juca un tenis bun. A existat din partea mea deschidere către tot ce mi-a spus să fac, cum să fac și cât de mult să fac. Am făcut totul.

Obiectivul meu era clar: îmi ofer un an la dispoziție să revin în top 10. Când decid ceva, mereu sunt implicată total, iar Patrick a avut toată încrederea mea, așa că am vrut ca doar oamenii lui să se ocupe de mine. De aceea am făcut atâtea schimbări în echipă, pentru că am simțit că e lucrul corect: să fiu implicată complet în acest proiect.

A fost o perioadă foarte grea, pentru că mereu am pus presiune pe mine, iar faptul că am lângă mine cel mai bun antrenor aduce și mai mare presiune”, a scris Simona Halep în mesajul postat pe rețelele sociale.

Patrick Mouratoglou a dezvăluit secretul colaborării cu Simona Halep. „Este cea mai puternică unealtă”
Simona Halep nu a avut un sezon 2022 prea rău, câtă vreme a câștigat două titluri WTA, a ajuns în semifinale la Wimbledon și a reușit să revină în Top 10 mondial

„Este cea mai puternică unealtă”

Patrick Mouratoglou a dezvăluit, într-un interviu pentru Brainz Podcast fazele prin care a trecut în colaborarea cu Halep. El a recunoscut că, de la un punct, stresul îi „omora” rezultatele, așa cum s-a întâmpla și cu atacul de panică suferit de româncă în turul 2 la Roland Garros.

„A trebuit să fac schimbări mari, dar să continue să câștige. Simona a pierdut în turul doi la Roma și în turul doi la Roland Garros! Erau semne foarte rele. Mi-am spus că nu fac lucrurile bine. Dar nu toate lucrurile erau rele, așa că le-am păstrat pe cele bune.

A urmat atacul de panică, iar stresul o „omora!”!. Chiar dacă progresa pe o parte, stresul îi afecta rezultatele. A trebuit să micșorez stresul și să îmi adaptez strategia”, a spus Mouratoglou pentru sursa citată.

Patrick Mouratoglou a mai adăugat că principala „unealtă” pentru o colaborare perfectă cu o jucătoare este încrederea totală a acesteia în cel care o pregătește.

”În primul rând, trebuie să înveți totul despre jucătoare, dar în același timp să creezi o relație în care ea să aibă încredere 100% în tine. Dacă nu are încredere 100% în tine, colaborarea nu va merge.

Mai bine să dai un sfat greșit unei jucătoare care are încredere 100% în tine, decât un sfat bun uneia care are încredere doar 50%. Primul pas este să construiești acea relație în care jucătoare are încredere 100% în tine. Este cea mai puternică unealtă, pentru că ea va fi dedicată total proiectului și va crede ceea ce spui.

În acel moment, echipa devine foarte puternică. Deci trebuie în primul rând să citești jucătoarea, apoi să construiești strategia. Mereu trebuie să faci ajustări. După Roland Garros, am spus: „Uite, am avut câteva victorii bune, dar ne lipsește asta și asta! Trebuie să ne concentrăm pe aceste lucruri!’.

Apoi a ajuns în semifinale la Wimbledon și a câștigat un turneu Masters 1000. E o confirmare că lucrurile au fost făcute bine. Deci trebuie să menții o relație cu jucătoarea în care ea să aibă încredere în întregul proces de antrenament”, a mai spus Mouratoglou, potrivit aceleiași surse.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....