Patriarhul Kirill, protagonistul unei scene virale. Mulți s-au bucurat după accidentul suferit de liderul bisericii ruse. Video

Badea Violeta 25.06.2022, 19:25
Patriarhul Kirill, protagonistul unei scene virale. Mulți s-au bucurat după accidentul suferit de liderul bisericii ruse. Video

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, a devenit sâmbătă, 25 iunie, protagonistul unei scene incredibile. În timp ce oficia o slujbă în orașul Novorosiisk, de la Marea Neagră, acesta a suferit un accident. Toată scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere, iar imaginile au ajuns în mediul online. Internauții s-au amuzat copios când l-au văzut pe susținătorul lui Vladimir Putin într-o astfel de ipostază.

Patriarhul Kirill, accident în timpul unei slujbe. Imaginile au făcut înconjurul planetei

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, a căzut sâmbătă, 25 iunie, în timpul unei slujbe la Novorossiysk, unde a sfințit templul. Alunecând pe podeaua umedă de marmură, patriarhul Kirill, în vârstă de 75 de ani, nu și-a putut păstra echilibrul și a căzut.

Deși patriarhul, un recunoscut susținător al lui Vladimir Putin și al campaniei militare din Ucraina, era înconjurat de numeroși preoți, niciunul dintre aceștia n-au putut să împiedice căderea lui Kirill.

„Faptul că am căzut astăzi nu înseamnă nimic. Doar că podeaua este frumoasă, încât te poți oglindi în ea. Dar când cade apă pe ea, chiar și apă sfințită, legile fizicii funcționează. M-am rostogolit, dar slavă lui Dumnezeu nu am pățit nimic.”, a spus liderul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Ce a mai declarat Patriarhul Kirill

Potrivit celor de la RIA Newst, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a menționat că datorită acestui incident toată lumea își va aminti această zi și a adăugat că și el însuși și-o va aminti, dar „cu bucurie, cu mulțumire” față de toți cei care au construit templul.

De precizat că videoclipul cu incidentul a fost eliminat de pe YouTube și de pe site-ul canalului TV ortodox Soyuz, însă câțiva utilizatori l-au distribuit pe paginile lor.

Amintim că Patriarhul Kirill a fost condamnat la nivel internațional pentru că a oferit o justificare religioasă pentru războiul din Ucraina. În această lună, Marea Britanie l-a sancționat pe cleric după ce UE l-a scos de pe propria listă de sancțiuni, în urma opoziției din partea Ungariei. Biserica a respins măsurile ca fiind „fără sens” și „absurde”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...