Patriarhul Daniel prevestește căderea Guvernului. Cum a ajuns să facă astfel de afirmații

Ana Anitoiu 27.10.2020, 18:12
Patriarhul Daniel prevestește căderea Guvernului. Cum a ajuns să facă astfel de afirmații

Patriarhul Daniel a prevestit căderea Guvernului. El a făcut această ”predicție”, marți, în timpul predicii pe care a ținut-o în fața a sute de credincioşi, pe Colina Bucuriei, la Sfânta Liturghie din ziua sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou.

Cum a prevestit Patriarhul Daniel căderea Guvernului

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a spus că ”Dumnezeu nu se lasă batjocorit”, în contextul în care, anul acesta, a fost interzis pentru credincioșii din afara Bucureștiului să se roage la moaștele Sfântului Dimitrie.

Preafericitul Daniel a amintit că pe 27 octombrie 1989, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie. Apoi, a avut loc Revoluția, iar regimul comunist a căzut.

”În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie motivând că în aceeași zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, ar avea loc o ședință importantă.

Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe, ci la Biserica Sf. Nicolae-Vlădica din apropiere”, a spus Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel

Preafericitul Daniel a continuat spunând că umilirea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor a fost ”răsplătită” prin căderea regimului comunist.

”Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 27 octombrie în anul 2007, chiar de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, a fost înființat Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române, care prin radio și televiziune transmite de la Catedrala Patriarhală în fiecare zi slujba Sfintei Liturghii și slujba Vecerniei spre bucuria credincioșilor ortodocși români din țară și din diaspora”, a mai spus Patriarhul Daniel.

El a amintit că Dumnezeu este ”răbdător”, dar este și ”drept”, iar uneori folosește și ”medicamente amare” pentru ca oamenii să își îndrepte greșelile.

”Fraților, Dumnezeu nu se lasă batjocorit. El este îndelung-răbdător, dar este și drept. Mai întâi iubirea Sa milostivă copleșește dreptatea Sa. Dreptatea Sa se arată atunci când El dorește îndreptarea oamenilor, folosind uneori și medicamente amare, nu numai dulci pentru îndreptarea oamenilor și așa îngăduie ca ei să fie certați cu diferite încercări”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel, despre moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou

În timpul predicii, Patriarhul Daniel a mai spus că lumea ”l-a cinstit” pe Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou mai ales în anii grei ai comunismului, când era ”persecutată”.

El a spus că regretă că nu e-a fost permis mai multor credincioşi să se roage la moaștele acestui sfânt, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Regretăm faptul că, din cauza pandemiei, n-au putut participa anul acesta şi credincioşi din toată ţara, ci numai locuitori ai oraşului Bucureşti. Totuşi, noi preţuim pe toţi cei care au avut în gând să vină la Bucureşti, ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască sănătate şi bucurie şi să ne ajute ca în anii următori să putem prăznui cu toată cuviinţa şi cu toată libertatea ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou”, a încheiat Patriarhul Daniel.

De asemenea, Patriarhul Daniel a precizat că, din anul 1774, când moaștele acestui sfânt au fost aşezate în Catedrala Patriarhală, şi până acum, acestea au arătat „de multe ori puterea sa făcătoare de minuni şi iubirea sa milostivă faţă de oamenii aflaţi în suferinţă”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...