Pasărea otrăvitoare care este extrem de periculoasă. Oamenii trebuie să se ferească de ea

Rădulescu Valentin / 26.10.2020, 13:49
Pasărea otrăvitoare care este extrem de periculoasă. Oamenii trebuie să se ferească de ea

Deși este puțin ciudat, există o specie de pasăre care este extrem de periculoasă atunci când intră în contact cu omul. Majoritatea care trăiesc în preajma ei o evită pe cât de mult posibil datorită nivelului său de toxicitate. Cum arată și ce îți poate provoca o astfel de pasăre?

Una dintre cele mai otrăvitoare păsări

Cunoscută sub numele de Pitohui cu glugă (Pitohui dichrous), această pasăre este una dintre cele mai otrăvitoare păsări din lume. Chiar dacă pare puțin posibil, această vietate elimină toxine prin penele și piele sa. Caracteristica Pitohui-ului era cunoscută în urmă cu câțiva ani doar la alte organisme.

Acest tip de pasăre este evitată de localnici, care știu foarte bine că are o natură toxică. Cercetătorii au descoperit însă că nivelul de toxicitate a acestor specii de păsări poate varia în funcție de zonele în care trăiește. Pitohuiul cu glugă produce o toxină cunoscută sub numele de homobatracotoxină, care este concentrată în pene și piele. Dacă pasărea intră în contact cu omul, toxina pe care o lasă poate provoca amorțeală și arsuri.

Pasărea otrăvitoare care este extrem de periculoasă. Oamenii trebuie să se ferească de ea
Sursă Foto: John Dumbacher

Unde se găsește Pitohuiul cu glugă?

Această specie de pasăre se găsește în general în zonele cu dealuri și munți joși. Deși este o pasăre extrem de toxică, este foarte socială și trăiește în grupuri familiale. De asemenea, Pitohuiul se alătură turmelor de păsări și chiar le conduce, atunci când este în căutare de hrană. În general acestea consumă fructe, semințe și animale nevertebrate.

Mai mult decât atât, cercetătorii consideră că pasărea își extrage otrava din dieta sa, care include printre altele și gândacul Choresine din familia Melyridae. Interesant este însă că același tip de toxină a fost găsit doar la o specie de broaște otrăvitoare din genul Phyllobates, acestea găsindu-se doar în America de Sud.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI