Parlamentul votează învestirea noului Guvern. Ce le-a transmis Ludovic Orban: ”E obligatoriu!”

Redacția IMPACT 24.02.2020, 08:25
Parlamentul votează învestirea noului Guvern. Ce le-a transmis Ludovic Orban: ”E obligatoriu!”

Votul pentru învestirea noului Guvern Orban 2 este programat pentru această luni. Cel mai probabil, acesta nu va fi dat, iar ședința amânată, în lipsa cvorumului.

Parlamentul votează învestirea noului Guvern

Cu câteva zile în urmă, premierul demis Ludovic Orban a făcut câteva declarații prin care nu s-a arătat surprins de posibilitatea unui boicot. Pentru această luni, pe 24 februarie, este programat votul pentru învestirea noului Guvern liberal.

Parlamentul votează învestirea noului Guvern. Ce le-a transmis Ludovic Orban E obligatoriu!
Votul de învestire a noului Guvern se acordă astăzi, pe 24 februarie. Ședința va fi cel mai probabil amânată

„Cel mai probabil, plenul va fi programat săptămâna viitoare, după data de 2 martie”, au susțin surse politice, potrivit Digi24.

Totodată, cei din PSD, PSD, Pro România dar și ALDE au anunțat că nu vor fi prezenți la ședința programată pentru acest început de săptămână. La rândul ei, vicepremierul Raluca Turcan a anunțat în weekend, la Sibiu, că se așteaptă să nu se creeze cvorum pentru respingerea Guvernului. Acest lucru va duce la prelungirea procesului de provocare a alegerilor anticipate.

Guvernul Orban a fost demis după doar trei luni, printr-o acțiune de moțiune de cenzură, pe data de 5 februarie. Scopul din prezent al liberalilor și al președintelui Klaus Iohannis este organizarea de alegeri anticipate. Procesul presupune și  respingerea din partea Parlamentului a două guverne succesive, pe o perioadă de 60 de zile.

Ce le-a transmis Ludovic Orban: ”E obligatoriu!”

Cei din PSD au anunțat că nu vor fi prezenți în sală pe 24 februarie, fiind decis asfel un boicot în cadrul Comitetului Executiv al PSD, cu un număr unanim de voturi. Tot astăzi, Curtea Contituțională va dezbate și sesizarea făcută de către șefii social-democrați, din cee două camere ale Parlamentului, împotriva desemnării lui Ludovic Orban, în funcția de premier, pentru a doua oară.

„BPR dominate de majoritatea PSD au stabilit un calendar pentru procedura de investire a Guvernului. În urmă acestui calendar audierile miniştrilor se vor desfăşura săptămâna viitoare, pe 17, 18 şi 19, urmând că votul în plenul Camerelor reunite pentru investiurea Cabinetului să se desfăşoare în data de luni, 24 februarie, începând cu oră 16:00. E un calendar prin care, evident se respectă regulamentul, adică termenul maxim de 15 zile, dar este un calendar lent, care arată o tendinţa de tergiversare din partea BPR dominate de PSD. Miniştri vor fi pregătiţi şi se vor prezenţa la audieri”, a susținut Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe