Parlamentarul PSD care a votat pentru demiterea ministrului Cuc: cum explică situația

Ciprian Ioana 03.04.2019, 15:06
Parlamentarul PSD care a votat pentru demiterea ministrului Cuc: cum explică situația

Moțiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, a picat fără probleme, miercuri, în Parlament. Dar au existat deputați PSD care au votat pentru demiterea sa.

Moțiunea simplă, depusă de opoziție la adresa ministrului Răzvan Cuc, a picat. Au fost 93 de voturi „pentru”, 148 voturi „împotrivă” şi cinci abţineri. Numai că printre parlamentarii care au votat pentru demiterea ministrului s-au numărat și deputați PSD.

Unul dintre ei este Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, potrivit Camerei Deputaților.

Cum își explică Lia Olguța Vasilescu gestul

Social-democrații care au votat pentru demiterea ministrului Transporturilor sunt Lia Olguța Vasilescu, Nicușor Halici și Damian Florea.

Fostul ministru al Muncii susține că, de fapt, e vorba de o greșeală.

„Nu, am votat contra moțiunii. Ați văzut ca a dat rateuri toată ziua sistemul de vot. Cu siguranță a fost o eroare, s-a blocat de mai multe ori sistemul. Eu nu am altă explicație, știu cum am votat. Am văzut că numărul de voturi a fost consistent și atunci nu și-a mai dat nimeni seama că e cazul să ceară o listă. Dacă s-ar fi cerut, mi-aș fi dat seama și aș fi anunțat imediat că e o eroare”.

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii

Greșeala Liei Olguța Vasilescu a fost sesizată mai ales că, inițial, ea a fost nominalizată pentru portofoliul Transporturilor. Președintele Iohannis a respins-o, însă, de mai multe ori.

Ministrul Răzvan Cuc, susținere totală din partea PSD

Moțiunea simplă la adresa ministrului Răzvan Cuc nu a avut șanse să treacă. Puterea îl susține pe acesta în Guvern, iar opoziția nu a avut voturile necesare.

Ministrul Transporturilor și-a apărat mandatul în plenul Camerei Deputaților.

„Noul meu mandat de ministru al Transporturilor este dedicat vizitelor pe şantiere. Pentru a avea garanţia că execuţia kilometrilor de autostradă este la zi, după ce, în primul mandat, am scos la licitaţie proiecte de autostradă în valoare de 3,5 miliarde de euro. În primul meu mandat, pentru prima dată, a fost scoasă la licitaţie autostrada care taie Carpaţii, Sibiu-Piteşti. Pentru secţiunea 1 a autostrăzii Piteşti-Sibiu, între Sibiu şi Boiţa, avem deja un câştigător. Dacă nu ar fi existat o contestaţie, contractul ar fi fost deja semnat. Am reuşit să deblochez această situaţie, iar acum suntem în faza procedurilor de semnare a contractului”.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor
Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe