Parlamentarii pregătesc o nouă sărbătoare, Ziua Națională a Radioului

Iorgu Ianusi 06.03.2019, 15:33
Parlamentarii pregătesc o nouă sărbătoare, Ziua Națională a Radioului

Senatul a adoptat un poriect care prevede instituirea Zilei Naționale a Radioului în data de 1 noiembrie. În această zi autoritățile centrale și locale pot organiza manifestări culturale legate de activitatea posturilor de radio. Inițiativa a fost aprobată cu 58 de voturi „pentru” și 10 abțineri.

Ziua de 1 noiembrie a fost aleasă oentru că la respectiva dată își începea emisia postul public de radio în 1928, arată Comisia pentru mass-media în raportul asupra proiectului.

„(…) Inițiativa legislativă are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 1 noiembrie ca Ziua Națională a Radioului, propunându-se ca autoritățile administrației publice centrale și locale să poate organiza manifestări cu caracter cultural-științific dedicate sărbătoririi acestei zile sau să poată acorda sprijin logistic/financiar organizațiilor neguvernamentale sau altor instituții care organizează astfel de manifestări. Potrivit Expunerii de motive, pe 1 noiembrie 1928, la ora 17.00 a început emisia oficială a postului de radio din București”.

Instituirea acestei noi zile naționale ar reprezenta un semn de apreciere față de cei care lucrează în posturile de radio, jurnaliști dar și tehnicieni.

„(…) Scopul prezentei inițiative legislative este ca, în anul în care sărbătorim centenarul unității naționale și 90 de ani de existență a Societății Românede Radiodifuziune, să ofere o recunoaștere a rolului determinant al radioului în istoria României și un prilej de sărbătoare națională pentru toți cei care – jurnaliști, tehnicieni, artiști – s-au pus în slujba transmiterii valorilor pe calea undelor”.

Proiectul legislativ a fost înregistrat la Senat. Acum merge la Camera Deputaților, care trebuie să dea votul final.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe