Părinţii nevaccinaţi, nevoiţi să urmărească prin gardurile şcolilor festivităţile de sfârşit de an: „O umilinţă marca CNSU. Să le fie ruşine”

Ioana Bucur 11.06.2021, 13:47
Părinţii nevaccinaţi, nevoiţi să urmărească prin gardurile şcolilor festivităţile de sfârşit de an: „O umilinţă marca CNSU. Să le fie ruşine”

„S-au jucat cu sentimentele copiilor”. Încheierea unui an școlar dificil pentru toți elevii din România a venit cu o nouă umilință. Părinții nevaccinați, nevoiți să urmărească prin gardurile școlilor festivitățile de sfârșit de an. Imaginile au stârnit un val de revoltă.

Părinții nevaccinați, nevoiți să urmărească prin gardurile școlilor festivitățile de sfârșit de an

Zeci de părinți au stat lipiți de gardul unei școli din Buzău, încercând să vadă, de la depărtare, momentul în care copiii lor își primeau diplomele de final de an. Scenele dureroase au fost fotografiate de mama unui elev și postate pe o rețea de social media. Imaginile au stârnit un val de reacții în mediul online.

„Au dat voie la petreceri, dar părinții nu pot să asiste din curtea școlii la festivitatea de premiere. Urât!”, „Strigător la cer!”, sunt doar câteva dintre mesajele oamenilor.

Părinții nevaccinați, nevoiți să urmărească prin gardurile școlilor festivitățile de sfârșit de an. Este consecința unei decizii a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Părinţii nevaccinaţi, nevoiţi să urmărească prin gardurile şcolilor festivităţile de sfârşit de an
Părinţii nevaccinaţi, nevoiţi să urmărească prin gardurile şcolilor festivităţile de sfârşit de an

„O umilinţă marca CNSU. Să le fie ruşine”

Imaginile au fost văzute și de președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, care a susținut că CNSU „s-a jucat cu sentimentele copiilor și ale părinților”.

„O umilință marca CNSU. Să le fie rușine…Cădea Cerul dacă CNSU dădea voie părinților. Niște nesimțiți care s-au jucat cu sentimentele copiilor și părinților. Am făcut tot ce a depins de mine: telefoane și mesaje la toți factorii decidenți. Nu am putut rezolva, din păcate! Îmi cer scuze pentru acești papagali… care nu au sentimente pentru copiii noștri. Sunt momente unice (final de cls. 4, 8 și 12), odată în viată le trăiești. Nu le-a păsat…”, a scris, vineri, pe Facebook, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache.

La recomandarea CNSU, Guvernul a decis ca „festivitățile organizate în spații deschise, prilejuite de terminarea anului școlar să poată fi desfășurate cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității) în condițiile stabilite prin ordinul comun al Ministrului Educației și ministrului Sănătății”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...