Părinții Alexandrei Măceșanu au dat peste Gheorghe Dincă la Tribunal! ”Îmi venea să-l omor!”

Diana Radu 18.02.2020, 14:29
Părinții Alexandrei Măceșanu au dat peste Gheorghe Dincă la Tribunal! ”Îmi venea să-l omor!”

Părinții Alexandrei Măceșanu s-au întâlnit marți la Curtea de Apel Craiova, pentru prima dată cu Gheorghe Dincă. Întâlnirea vine în contextul în care rudele fetei răpite de Dincă au cerut ca dosarul Caracal să fie strămutat de la Tribunalul Olt. Cum s-a desfășurat întâlnirea și ce au declarat rei care i-au dat viață Alexandrei?

Părinții Alexandrei Măceșanu pentru prima dată față-n față cu Gheorghe Dincă: ”Vă daţi seama că îmi venea să îl omor”

Ion și Teodora, părinții Alexandrei Măceșanu au ajuns astăzi la Curtea de Apel Craiova, acolo unde l-au înfruntat pe asasinul fiicei lor, Gheorghe Dincă. Aceștia au fost de-a dreptul surprinși de modul în care s-a prezentat în sala de judecată, monstrul de la Caracal. Întrebat cum i s-a părut Gheorghe Dincă, Ion Măceşanu, tatăl Alexadrei, a afirmat că acesta ”era senin, aranjat, îmbrăcat, bărbierit, chiar arăta bine, ca şi când nu ar fi făcut nimic”.

„Era senin, aranjat, îmbrăcat, bărbierit, chiar arăta bine, ca şi când nu ar fi făcut nimic”a explicat Ion Măceșanu, tatăl adolescentei pe care Dincă spune că a ucis-o în luna iulie a anului trecut.

alexandra macesanu, gheorghe dinca
Părinții Alexandrei Măceșanu pentru prima dată față-n față cu Gheorghe Dincă. Sursa foto: BZI

În schimb, pentru mama Alexandrei Măceșanu această întâlnire a fost una cu un puternic impact emoțional. Femeia a declarat că atunci l-a văzut pe Gheorghe Dincă a năpădit-o un instinct puternic de a-l călca cu mașina. „Când l-am văzut am simţit ca şi când ai merge cu maşina şi, la un moment dat, îţi dai seama că ai rămas fără frâne. Vă daţi seama că îmi venea să îl omor” a spus Teodora Măceșanu.

Avocatul familiei Măceşanu, Aurel Moldovan, a afirmat că au solicitat strămutarea acestui dosar, pentru că au „suspiciuni rezonabile că acel judecător va fi imparţial şi va judeca după cum i se va dicta”, nu după probele administrate în această cauză. Curtea de Apel Craiova urmează să se pronunțe în perioada următoare în ceea ce privește cererea de strămutare formulată de familia Măceșanu.

”Oricum, indiferent unde va fi, noi am invocat cel puţin cinci excepţii pe cameră preliminară urmând să se pronunţe şi atunci vom vedea dacă va fi imparţial sau nu. Din punctul meu de vedere, pentru a înlătura orice suspiciune rezonabilă cu privire la acest aspect, ar trebui să trimită dosarul undeva spre Tribunalul Mehedinţi sau oriunde în altă parte, mai puţin în Dolj şi Olt. Ştim bine că procurorul Vasilescu a instrumentat această cauză şi, din câte am înţeles, soţia acestuia este judecător la Curtea de Apel Craiova”, a spus avocatul familiei Măceşanu.

Urmăriți Impact.ro și pe