Păpuși unicat, create cu suflet. O tânără din Constanţa şi mama ei şi-au transformat pasiunea în afacere

Ioana Constantin 28.10.2021, 18:10

Din mâinile celor două ies păpuşi unicat, iubite de copii şi colecţionari. Vă propunem așadar o călătorie într-o lume de basm, în lumea păpușilor. Descoperim păpuși pentru toate vârstele, unicat, viu colorate, create manual cu suflet și emoție de o tânără din Constanța și mama sa, cea care are grijă de partea vestimentară, căci tricotează din fire de lână și bumbac haine la modă pentru păpuși. Astfel prinde viață acea jucărie specială pentru copii, care să le devină companion și păstrător de secrete și de care să-și aducă aminte chiar și la bătrânețe.

Păpuși unicat, create cu suflet

Într-un colț de sufragerie transformat în atelier de creație, descoperim un tărâm magic plin de păpuși unice, viu colorate, create manual. Acestea prind viață grație imaginației, migalei și atenției la detalii ale Elenei Ioniță și mamei sale, care îi sare de fiecare dată în ajutor. De altfel, ea este și cea care a inspirat-o pe Elena să pună pe picioare business-ul care te poartă în lumea de basm a copilăriei.

Povestea a început așa oarecum având-o în prim plan pe mama. Ea este foarte pricepută să tricoteze. De foarte mulți ani, când ea era mică îmi făcea garderoba cu rochițe tricotate, fustițe. Și am spus de ce să nu facem un atelier și ne-am gandit la ceva. Și așa a plecat gândindu-ne ce să facem, dar și să atragem copiii.

Și m-am gândit să creez ceva pentru fetițe. Avem și un tipar pentru băieți. Dar așa aplecat. Din nevoie de a petrece timp cu mama și de a face ceva cu mâinie. Femeile simt nevoia să creeze după o anumită vârstă. Am luat un tipar m-am uitat pe internet și am vrut să văd ce iese. Eu zic că a ieșit bine, a spus Elena Ioniță, creator păpuși.

Din luna mai și până astăzi, din mâinile lor au ieșit peste 100 de păpuși unicat, pentru copii, fete și băieți, dar și pentru colecționari. Fiecare păpușă este creată cu gândul de a împleti o nouă poveste pentru un copil, pe care acesta să o continue cu propria imaginație. În plus, păpușa este acea jucărie specială pentru orice copil, care în timp le devine companion și păstrător de secrete și de care își aduc aminte chiar și la bătrânețe. De unde vine inspirația?

Papusi unicat, create cu suflet
Papusi unicat

Răspunsul este foarte simplu, așa sunt și eu. Mi-a spus o clientă că păpușile seamănă cumine. Partea de creație este cea mai mare provocare pentru noi. Dacă partea cu materialele este simplă, tot ce înseamnă partea de păr este mai complicat. Este greu să găsești materiale atipice. Dar noi asta ne-am dorit. Iar personalitatea mea este cumva extravagantă, atipică, a mai spus Elena Ioniță.

Iar pentru ca păpușa să prindă contur este nevoie de multă muncă, precizie, dar și inspirație. Odată creată vestimentația, urmează partea cea mai grea, aplicarea părului.

Am plecat de la un tipar. Apoi se decupează părțile componente, se cos apoi se introduce o umplutură, o vatelină. Apoi se asamblează păpușa, se pun niște năsturași, apoi vine partea de îmbrăcat, iar aici intervine mama mea. Este domeniul ei. Face rochițe, pantalonași. Ea are foarte multe inspirație. După ce este îmbrăcată urmează provocarea, aplicarea părului.

Hăinuțele trebuie să se potrivească cu părul. Dar nu asociem culorile. Când am început să le facem ne interesa foarte mult aspectul feței pentru că am crezut că este important pentru copii. Dar nu este așa. Părul este foarte important pentru fetițe. Uneori nici nu se mai uită la fețe. De asta este și mai greu. Avem și cereri entru păpuși personalizate, care să semene cu fetițele pentru care sunt cerute, a mai declarat creatoarea de păpuși.

Papusi unicat, create cu suflet
Papusi

Iar găștii de fete, s-a alăturat recent și un băiat cu atitudine. În funcție de complexitate, o păpușă este creată în aproape 10 ore și nici una nu seamănă cu cealaltă, de aici și caracterul unicat. Cât despre reacția micuților când primesc cadou o astfel de păpușă?

Reacțiile copiilor sunt cele care merită tot efortul. Chipul fetițelor când deschid această cutie ne răsplătește toate eforturile. Copiii sunt minunați. Nu este o reacție pe care să o descrii în cuvinte. Dar nu doar copiii sunt clienții noștri. Am avut spre exemplu cerere de o păpușă pentru o doamnă învățătoare care ieșea la pensie. Și ni s-a cerut ca păpușa să semene cu ea, a spus aceasta în încheiere.

Păpușile au 45 de cm, sunt concepute pentru copii cu vârsta de cel puțin 2 ani și pot fi spălate manual cu detergenți blânzi la o temperatură maximă de 30 grade Celsius și pot fi personalizate.

Urmăriți Impact.ro și pe