Papricaș de pui, rețeta cea mai gustoasă. Secretul bucătăriei maghiare

Iancu Andreea, Ana Ionescu 26.10.2021, 13:18
Papricaș de pui, rețeta cea mai gustoasă. Secretul bucătăriei maghiare

Mâncărurile tradiționale din diferite colțuri ale lumii sunt printre cele mai savuroase preparate. Și pentru că noi ne regăsim la numai o aruncătură de băț de Ungaria, iar comunitatea maghiară este parte din teritoriul României, o mulțime de rețete specifice ungurești se regăsesc și pe mesele românilor. Printre acestea se numără și rețeta de papricaș de pui. Aceasta este una extrem de savuroasă și se gătește ușor.

Rețeta de papricaș de pui. Care este secretul preparatului savuros

Atunci când intri în pană de idei în privința mâncărurilor pe care să le gătești familiei, poți încerca o rețetă cu specific maghiar. Preparatul este delicios și ar putea unora chiar să le amintească de copilărie. Rețeta de papricaș de pui se pregătește ușor și este nu doar rapidă, ci și foarte gustoasă. Aceasta este potrivită pentru o masă de prânz sau cină în familie, fiind totodată și o soluție ieftină pentru că necesită puține ingrediente.

Pe de altă parte, poți personaliza preparatul în funcție de propriile preferințe, combinând diferite condimente care sunt apreciate în familia ta. După ce vei găti această variantă pe care o propunem noi, poți să o adaptezi în funcție de propriile gusturi. Dacă adori mâncarea ușor mai iute poți adăuga puțină boia de ardei iute sau poți include verdeața printre ingrediente pentru un plus de prospețime. Practic, rețeta de papricaș de pui reprezintă un fel de tocăniță, însă gustul său este desăvârșit și complet diferit de cel al unei mâncări cu pui.

Rețeta de papricaș de pui
Rețeta de papricaș de pui

Cum pregătești papricaș de pui, după metoda ungurească

Ingrediente

  • 400 de grame de carne de pui
  • 160 de ml de apă
  • două linguri de faină
  • doi ardei capia tocați
  • doi caței de usturoi
  • două roșii de mărime medie
  • două cepe tocate
  • două foi de dafin
  • două linguri de ulei
  • o jumătate de lingură de boia dulce
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare

Începe prin a pregăti primele ingrediente pentru papricaș. Astfel, spală carnea și curăț-o foarte bine, apoi șterge-o cu ajutorul unui prosop absorbant. Adaugă uleiul și carnea de pui alături de ceapă și călește-le pe toate timp de câteva minute. Ulterior, adaugă făina, roșiile, apa, ardeiul capia, usturoiul, boiaua dulce, cele două frunze de dafin, sare, piper. Acestea se amestecă bine până când toate ingredientele se omogenizează și se lasă pe foc pentru a se întrepătrunde aromele. Preparatul se lasă la răcit și apoi se poate răci. Rețeta de papricaș de pui se poate servi și alături de găluște de făină, griș sau cartofi, cu smântână sau roșii, cu mămăligă, orez sau paste.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...