Papa Francisc, moment istoric. Susține oficial parteneriatul civil pentru persoanele de același sex

Ana Anitoiu 22.10.2020, 10:39
Papa Francisc, moment istoric. Susține oficial parteneriatul civil pentru persoanele de același sex

Papa Francisc a marcat un moment istoric. A devenit primul Suveran Pontif care s-a declarat în favoarea parteneriatului civil pentru persoanele de același sex. Explicația deciziei lui a fost fabuloasă.

De ce susține Papa Francisc parteneriatul civil pentru persoanele de același sex

Papa Francisc a făcut o declarație revoluționară, dacă nu scandaloasă pentru Biserica Catolică. Suveranul Pontif a anunțat că el susține parteneriatul civil între persoanele de același sex.

”Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, a explicat Papa Francisc, în documentarul ”Francesco”, ce a avut premiera în 21 octombrie, ca parte a Festivalului de Film de la Roma.

De asemenea, Papa Francisc a spus că ar trebui să fie implementată o lege a parteneriatului civil. El a precizat că s-a implicat în susținerea unor asemenea legi.

”Trebuie să creăm o lege a parteneriatului civil. În acest fel, ei vor avea protecția legii. Eu m-am implicat în susținerea unor astfel de legi”, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc, moment istoric. Susține oficial parteneriatul civil pentru persoanele de același sex
Papa Francisc, moment istoric. Susține oficial parteneriatul civil pentru persoanele de același sex

Documentarul ”Francesco” prezintă abordarea Papei în legătură cu mai multe probleme sociale importante. Mai exact, documentarul dezvăluie punctul de vedere al Suveranului Pontif în privința problemelor ”celor care se află la periferiile existențiale” –săraci, dar migranți, refugiați.

În plus, documentarul prezintă ce crede Papa Francisc referitor la alte probleme, precum rolul femeilor în societate și atitudinea catolicilor față de comunitatea LGBT.

Cine a fost Papa Francisc înainte de a ajunge Suveran Pontif

Papa Francisc s-a născut pe 17 decembrie 1936, în Buenos Aires, Argentina. A fost primul dintre cei cinci copii ai unei familii de imigranți. Tatăl său, Mario, a fost contabil, imigrant italian, iar mama sa, Regina Sivori, a fost o casnică născută în Buenos Aires, cu origini piemonteze.

În copilărie, pe când avea doar 12 ani, s-a îndrăgostit de o fată. Ei i-ar fi spus ”Dacă nu mă voi căsători cu tine, mă voi face preot”.

Un detaliu mai puțin cunoscut despre Papa Francisc este acela că, în anii adolescenței, obișnuia să joace baschet. Era influențat în acest sens de către tatăl lui, care a jucat pentru echipa San Lorenzo.

Un alt detaliu mai puțin știut despre Papa Francisc este acela că a lucrat ca paznic la un bar din Buenos Aries, pentru a reuși să își plătească studiile, dar și ca om de serviciu. Și-a câștigat leafa spălând podele.

Înainte de a alege calea preoției, Papa Francisc a obținut o diplomă de tehnician chimist. Între anii 1964 și 1965, Papa Francisc a fost profesor de literatură și psihologie la colegiul Inmaculada din Santa Fé.

În anul 1966, a predat aceleași discipline la Colegiul del Salvador din Buenos Aires. În perioada 1967 – 1970, a studiat teologia și a susținut licența tot la Colegiul San José.

În plus, Suveranul Pontif este un mare fan al fotbalului, iar Club Atlético San Lorenzo de Almagro din Argentina este echipa sa favorită.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...