Papa Francisc, declarații controversate despre puterile din spatele războiului din Ucraina. Cine alimentează, de fapt, conflictul

Badea Violeta 10.03.2023, 20:21
Papa Francisc, declarații controversate despre puterile din spatele războiului din Ucraina. Cine alimentează, de fapt, conflictul

A trecut mai bine de un an de zile de când Rusia a lansat invazia în Ucraina. Vladimir Putin a numit-o „operațiune militară specială”, dar, de fapt, este un adevărat măcel și civilii au cel mai mult de suferit. De curând, Papa Francisc a vorbit despre acest conflict care pare încă departe de final. Iată cine s-ar afla, de fapt, în spatele războiului!

Cine s-ar afla, de fapt, în spatele războiului din Ucraina? Papa Francisc a spus clar

Papa Francisc a declarat, de curând, că războiul din Ucraina este întreţinut de „interese imperiale, nu doar ale Imperiului Rus, ci şi ale altor imperii”.

De asemenea, el și-a exprimat dorința de a discuta cu liderul de la Kremlin pentru a cere pace. Papa s-a adresat postului de televiziune RSI într-un interviu care va fi difuzat duminică, pe data de 12 martie. Însă, câteva fragmente din el au fost publicate vineri, 10 martie, de cotidianele italiene La Repubblica, La Stampa și Corriere della Sera.

Citește și Vaticanul ar avea un plan secret pentru a-l obliga pe Papa Francisc să demisioneze: „Adversarii lui știu că în acest moment sunt în minoritate, că vor avea nevoie de timp atât pentru a-l slăbi”!

Papa Francisc, despre razboiul din Ucraina
Papa Francisc, despre razboiul din Ucraina

Motivul pentru care ar demisiona Papa Francisc

Francisc, care are 86 de ani și marchează la 13 martie cea de-a zecea aniversare a alegerii sale, a mai precizat că va demisiona dacă va fi prea obosit și își va pierde capacitatea de a conduce Biserica Romano-Catolică.

Luna trecută, el spusese că demisiile papale ar trebui să aibă loc doar în circumstanțe excepționale. Predecesorul său, Benedict al XVI-lea, care a încetat din viață la 31 decembrie la vârsta de 95 de ani, a devenit primul pontif care a demisionat în aproximativ 600 de ani, atunci când s-a retras în anul 2013.

Întrebat ce l-ar putea determina să ia aceeași decizie de a demisiona, Francisc a răspuns: „O oboseală care te împiedică să vezi lucrurile clar. O lipsă de claritate, să nu mai ştii cum să evaluezi situaţiile”.

Totodată, Francisc a spus că îi este „un pic rușine” să folosească un scaun cu rotile din cauza unei afecțiuni la genunchi: „Sunt bătrân. Am mai puțină rezistență fizică, (problema) genunchiului a fost o umilire fizică, deși acum recuperarea decurge bine”.

Citește și Papa Francisc, apel pentru pentru ajutorarea victimelor din Turcia și Siria: „Încurajez pe toată lumea să-şi demonstreze solidaritatea cu aceste ţări”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...