Papa Francisc avertizează că un ”mare potop” ar putea lovi planeta. Care e vina oamenilor, de această dată

Stan Filon 03.03.2021, 15:03
Papa Francisc avertizează că un ”mare potop” ar putea lovi planeta. Care e vina oamenilor, de această dată

Al doilea potop s-ar putea abate peste planetă! Avertismentul vine chiar de la Papa Francisc, care cere statelor lumii să combată corupția. În plus, suveranul Pontif vorbește și despre schimbările climatice care au avut oc în ultimii ani de zile și spune că trebuie să ne punem cu toții de acord pentru a salva planeta și omenirea.

Papa Francisc avertizează că un ”mare potop” ar putea lovi planeta

Papa Francisc a avut un dialog cu scriitorul italian Marco Pozza, cu care a abordat mai multe probleme cu care se confruntă omenirea, potrivit Daily Mail. Înaltul prelat a avertiza că lumea ar putea fi lovită de un al doilea mare potop generat de schimbările climatice.

Așadar, lumea riscă să fie inundată de un un potop provocat de schimbările climatice, avertizează Papa Francisc dând exemplul mâniei lui Dumnezeu din pilda biblică potrivit căreia doar un singur om virtuos a scăpat cu viață. Suveranul Pontif a făcut aceste comentarii în conversaţiile sale cu scriitorul Marco Pozza care a publicat marți cartea „Despre vicii şi virtuţi”.

Papa Francisc avertizează că un ”mare potop” ar putea lovi planeta
Papa Francisc avertizează că un ”mare potop” ar putea lovi planeta

Corupția, răul socității din ziua de azi

Papa de la Roma invită liderii lumii la ”prudenţă” întrucât este sarcina guvernelor să cumpănească înainte de a acţiona astfel încât să evite acţiunile pripite ce se pot răsfrânge asupra întregii umanităţi. El spune că prudenţa merge mână în mână cu ”simpatia, empatia pentru situaţii, oameni, şi lume împreună cu problemele sale”.

Referindu-se la problema dreptăţii, Papa Francisc a menţionat pilda biblică a potopului care distruge omenirea – aceasta ar putea fi doar un mit, dar este un mod de a înţelege modul în care Dumnezeu se mânie pe o lume nedreaptă, pe care o pedepseşte pentru a restabili o omenire purificată.

În vârstă de 84 de ani, suveranul pontif a spus că liderii guvernelor ar trebui să acţioneze pentru a rezolva problemele corupţiei şi justiţiei. ”Mânia lui Dumnezeu este îndreptată asupra injustiţiei, asupra lui Satan, a răului – nu a celui provenit din slăbiciunile umane, ci a celui inspirat de Satan”, şi anume corupţia din societăţi.

Papa de la Roma urmează să viziteze Irakul într-o primă deplasare a unui papă într-o ţară din Orientul Mijlociu. El va merge să încurajeze comunităţile creştine care au avut suferit în urma devastării provocate de ISIS. Va avea o întrevedere cu liderul musulman şiit Ayatollahul Ali al-Sistani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...