Panică printre şoferi. Benzina şi motorina, cumpărate în limita a 30 de lire

Ioana Bucur, Ioana Constantin 26.09.2021, 17:18
Panică printre şoferi. Benzina şi motorina, cumpărate în limita a 30 de lire

Situație de neînchipuit pentru șoferi. Benzina și motorina se vor putea cumpăra doar în limita a 30 de lire, în sute de benzinării din Marea Britanie.

Șoferii din Marea Britanie, limită la pompa de combustibil

Autoritățile britanice lansează apeluri fără ecou în rândul englezilor. Secretarul de stat pentru Transporturi, Grant Shapps, i-a îndemnat pe șoferi să nu intre în panică, în contextul haosului produs la benzinăriile din întregul Regat Unit.

Peste patru sute de benzinării din Marea Britanie au făcut un anunț îngrijorător, precizând că din pricina „cererii fără precedent a clienților”, vor aplica un nivel maxim de combustibil de 30 de lire sterline pentru fiecare client. Reprezentanții grupului EG au transmis că decizia a fost luată pentru a se putea oferi tuturor „o șansă corectă de realimentare”, potrivit Manchester Evening News.

Singurii clienți pentru care se va face excepție de la limitare sunt cei din serviciile de urgență și șoferii de camioane.

Printre cele mai afectate de problemele de livrare a combustibilului sunt benzinăriile Esso, BP și Tesco. Reprezentanții BP au transmis că aproape 20 din cele 1.200 de benzinării ale lanțului au fost oprite din lipsă de combustibil disponibil, și că între 50 și 100 de locații au fost afectate de pierderea a cel puțin unui tip de combustibil.

„Din cauza cererii actuale fără precedent a clienților pentru combustibil și a provocărilor asociate în ceea ce privește aprovizionarea, am luat decizia de a introduce o limită de 30 de lire sterline pentru fiecare client pentru toate categoriile noastre de combustibil. Acest lucru exclude șoferii de camioane și serviciile de urgență datorită rolului lor vital în acest moment.

Aceasta este o decizie a companiei pentru a se asigura că toți clienții noștri au o șansă echitabilă de a alimenta cu combustibil și pentru a permite ca locațiile noastre să continue să funcționeze fără probleme. Îi rugăm pe toți cei care ne vizitează locațiile să se poarte cu respect față de colegii noștri, partenerii din lanțul de aprovizionare și clienții noștri în această perioadă foarte dificilă.”

Toate unitățile EG Group din Marea Britanie rămân deschise și operaționale pentru a servi clienții”, a transmis, într-un comunicat, grupul EG.

Benzina şi motorina, cumpărate în limita a 30 de lire
Haos în benzinăriile din Marea Brtianie

„Suferim de un deficit temporar”

Grant Shapps a cerut britanicilor să nu intre în panică, precizând că șoferii ar trebui „să își continue activitate în mod normal”, într-o intervenție pentru Sky News.

Purtătorul de cuvânt al premierului a declarat că există stocuri ample de combustibil, doar că, la fel ca în țările din întreaga lume, „suferim de un deficit temporar”.

„Avem stocuri ample de combustibil în această țară și publicul ar trebui să fie liniștit că nu există lipsuri. Dar, la fel ca țările din întreaga lume, suferim de un deficit temporar, legat de COVID, de șoferi necesari pentru a muta proviziile în întreaga țară. Ne gândim la măsuri temporare pentru a evita orice probleme imediate, dar orice măsuri pe care le vom introduce vor fi foarte strict limitate în timp.

Ne îndreptăm către o economie cu salarii și calificări ridicate, iar întreprinderile vor trebui să se adapteze cu mai multe investiții în recrutare și formare profesională pentru a asigura rezistența pe termen lung”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al premierului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...