Panică pentru preşedinte. Klaus Iohannis, testat pentru covid după ce a luat contact cu o persoană infectată

Nicu Stan 14.10.2021, 17:54
Panică pentru preşedinte. Klaus Iohannis, testat pentru covid după ce a luat contact cu o persoană infectată

Președintele Klaus Iohannis a fost testat împotriva coronavirusului după ce a intrat în contact cu președintele Letoniei în Malmo, Suedia, iar ulterior acesta a fost confirmat pozitiv la covid. De asemenea, președintele României și-a anulat vizita în Letonia, unde trebuia să ajungă vineri și sâmbătă.

Klaus Iohannis, testat împotriva covid după ce a stat lângă președintele Letoniei, fără mască, iar acesta din urmă a fost confirmat pozitiv

Klaus Iohannis și-a amânat vizita în Letonia după ce s-a aflat că președintele leton suferă de coronavirus.

De asemenea, Klaus Iohannis s-a testat împotriva covid după ce a intrat în contact cu președintele Letoniei în timp ce se afla în Suedia.

Klaus Iohannis, fara masca, langa presedintele leton, in Suedia
Klaus Iohannis, fara masca, langa presedintele leton, in Suedia

Klaus Iohannis și-a amânat vizita în Letonia

”Vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 – 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că preşedintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2”, a confirmat, joi, pentru Agerpres, Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis, testat împotriva virusului ucigaș

În plus, administrația Prezidențială a precizat pentru Digi24.ro că președintele Klaus Iohannis s-a testat, iar rezultatul a fost negativ, după ce acesta s-a întors din Suedia unde a avut contact cu preşedintele leton Egils Levits.

Conform presei din Letonia, preşedintele Egils Levits, revenind miercuri seara dintr-o vizită de lucru în Suedia, a făcut un test rapid antigen COVID-19 care a ieşit pozitiv. După, preşedintele leton a făcut și testul PCR care a confirmat şi infecţia cu SARS-CoV-2.

Președintele Leton a amânat două întâlniri

Preşedintele Letoniei urma să se întâlnească joi cu președintele Estoniei, Alar Karis, iar vineri cu preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, preşedintele leton l-a sunat personal pe Klus Iohannis pentru a-i explica situaţia în care se află şi pentru a amâna vizita.

De regulă, Klaus Iohannis le cere românilor să se spele pe mâini şi să poarte mască, însă el este surprins tot mai des fără masca de protecție. A fost fotografiat chiar și la Congresul PNL fără mască, a fost surprins la Sibiu fără mască, deşi oraşul este în scenariu roşu, iar de curând în Suedia a riscat din nou să ia coronavirus, stând lângă președintele Leoniei tot fără mască.

Cum merge campania de vaccinare în Letonia

Pe de altă parte, în februarie, președintele Leton Egils Levits, de 66 de ani, a fost una dintre primele persoane vaccinate din țara lui împotriva covid, fiind vaccinat în faţa camerelor de filmat pentru a-i încuraja pe cei 1,9 milioane de concetăţeni ai săi să procdeze la fel.

Chiar și așa, campania de vaccinare din Letonia merge prost, iar rata de contaminare a crescut în mod semnificativ în ultimele săptămâni, astfel că guvernul a declarat, luni, stare de urgenţă până pe 11 ianuarie 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe