Panică mondială din cauza lui Putin. Cel mai negru scenariu se poate adeveri, ce pregătește acum Rusia

Stan Filon 19.04.2023, 17:34
Panică mondială din cauza lui Putin. Cel mai negru scenariu se poate adeveri, ce pregătește acum Rusia

Liderii europeni sunt în alertă, deoarece se așteaptă ca Vladimir Putin să folosească „orice mijloace care i-au mai rămas” în confruntarea din Ucraina. Oficialii cred că președintele Rusiei este în stare de orice, mai ales în cazul în care armata ucraineană ar recuceri Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.

Panică mondială din cauza lui Putin

Așadar, este panică mondială, din cauza lui Vladimir Putin! Liderii occidentali se pregătesc pentru perspectiva ca Vladimir Putin să folosească „orice mijloace care i-au mai rămas”, inclusiv ameninţări nucleare şi atacuri cibernetice, ca răspuns la contraofensiva ucraineană preconizată. Chiar dacă spun asta, nu au precizat cum s-ar putea pregăti pentru un eventual atac cu arme nucleare.

Oficiali britanici prezenţi la reuniunea din Japonia a miniştrilor de externe din G7 au declarat că se aşteaptă ca Rusia să riposteze, iar Occidentul „trebuie să fie pregătit” pentru tactici extreme, în încercarea ruşilor de a menţine teritoriile cucerite pe teritoriul Ucrainei.

Panica mondiala din cauza lui Putin
Panica mondiala din cauza lui Putin

Cum se va încheia războiul din Ucraina

Se pare că și Moscova recunoaște că campania sa de iarnă din Ucraina nu a avut efectul scontat și chiar se așteaptă la o contraofensivă a armatei ucrainene. Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat luna trecută că Moscova este pregătită de contraofensiva ucraineană, avertizând că ţara sa va folosi „absolut orice armă” dacă Kievul va încerca să recucerească Crimeea.

Miniștrii G7 au emis o declaraţie după reuniunea lor de două ore, de luni, în care au condamnat ameninţările nucleare ale Rusiei ca fiind „inacceptabile” şi au criticat planul lui Putin de a desfăşura arme nucleare tactice în Belarus.

S-a discutat și despre eventuala încheiere a războiului din Ucraina. Premierul britanic Rishi Sunak crede că în cele din urmă asta se va întâmpla în jurul mesei de negocieri. Surse din Foreign Office au sugerat că singura modalitate de a rezolva în cele din urmă conflictul ar fi ca Putin să îşi retragă trupele din Crimeea şi ca Occidentul să ofere Kievului mijloacele necesare pentru a atinge acest obiectiv, scrie publicația The Guardian, citată News.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...