Panică la metrou. Staţia Piaţa Victoriei, evacuată în urma unei mari degajări de fum

Ana Anitoiu, Dragos Ștefănescu 19.06.2021, 18:20

A fost panică la metrou, sâmbătă după-amiază. Stația Piața Victoriei a fost evacuată în urma unei mari degajări de fum. Ulterior, reprezentanții Metrorex au anunțat că situația a revenit la normal și a explicat despre ce a fost vorba.

Degajări de fum la metrou. Care a fost cauza

Stația de metrou Piața Victoriei a fost evacuată, sâmbătă după-amiază, după ce a apărut fum în tunel, între această stație și Piața Romană, pe Magistrala 2. Fumul a intrat și în trenurile de metrou. Incidentul a avut loc în jurul orei 17.00, iar pompierii s-au prezentat la fața locului. Ulterior, Metrorex a anunțat care a fost cauza.

”Metrorex informează că, astăzi, 19.06.2021, la ora 16:58, în staţia Piața Victoriei a fost detectată o defecțiune tehnică minoră în calea de rulare. Echipele Metrorex au intervenit imediat pentru remedierea defecțiunii. În urma acestui eveniment, siguranța călătorilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment, iar circulația trenurilor s-a desfășurat conform graficului normal”, au transmis reprezentanții Metrorex.

Panica la metrou. Statia Piata Victoriei, evacuata in urma unei mari degajari de fum
Tren oprit intr-o statie de metrou

Incidente similare la metrou

Acesta nu este singurul astfel de incident ce s-a petrecut la metroul bucureștean, la stația Piața Victoriei. În lunile august și noiembrie ale anului 2017 au mai fost înregistrate două degajări de fum, despre care oamenii spuneau că mirosea a ”plastic ars”.

Un alt astfel de incident ce a semănat panică printre călătorii cu metroul a avut loc în decembrie 2019. Atunci, oamenii care se aflau într-un tren ce circula către stația Anghel Saligny au apăsat butonul de panică și au deschis geamurile, din cauza fumului dens ce intrase în vagoane. Similar, în luna noiembrie a anului trecut, circulația la metrou a fost îngreunată din cauza unei degajări de fum. Atunci incidentul avea loc la Piața Unirii, iar cauza era o garnitură defectă.

Ministrul Transporturilor a anunțat concedieri la metrou

La începutul acestei luni, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că vor fi făcute concedieri la metroul bucureștean. Oficialul a precizat că organigrama Metrorex este foarte aglomerată și conține multe posturi inutile, astfel că va fi refăcută și vor fi restructurări.

”Organigrama e aglomerată. Avem casieri, dar totuși avem automate, avem mecanic și sistem mecanic și sunt convins că sunt alte locuri unde e posibil, dacă ne uităm la consilieri, profile de psihologi, traducători. Organigrama pare foarte împănate cu poziții foarte bine plătite față de piață. Doar un exemplu, consilierii directorului Metrorex câștigă dublu față de cât câștigă consilierii de ministru. Da, asta e situația. 9500 de lei în mână.

Este în legea bugetului de stat: o companie care a avut pierderi mari anul trecut nu poate avea cheltuieli cu personalul decât cât avea la începutul anului 2020. Ca urmare a aşa-zisei negocieri a Contractului Colectiv de Muncă, în condiţii de pandemie, s-au crescut salariile cu 18 la sută. S-au dublat salariile în 5 ani, sporul de metrou, care ar fi trebuit primit de către cei care cu adevărat lucrează în condiţii mai grele, este primit nediscriminatoriu. Şi cei care stau în birouri primesc spor de condiţii dificile”, a spus anterior ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...