Pandemia se încheie. Medic francez renumit: “Nicăieri nu există un al doilea val”

Diana Radu 13.05.2020, 15:50
Pandemia se încheie. Medic francez renumit: “Nicăieri nu există un al doilea val”

Mai mulți experți în sănătate vorbesc despre un al doilea val de coronavirus care ar urma să lovească nu numai România. Însă, un medic francez renumit spune că nu va mai exista un al doilea val nicăieri în lume și explică și de ce afirmă acest lucru.

Medic francez renumit: „Epidemia se încheie”

Specialistul în boli infecţioase, profesorul Didier Raoult a declarat că epidemia Covid-19 va dispărea în cele din urmă, mai ales din Marsilia, unde a fost diagnosticat kuni un singur caz, în ciuda faptului că au fost testate peste 1.200 de persoane. În ceea ce privește posibilitatea apariției unui al doilea val, medicul francez spune că nu se pune problema, poate doar de câteva cazuri minore. De asemenea, acesta a postat pe pagina sa de Twitter: „Epidemia se încheie”.

„Acest episod este rezolvat. Nicăieri nu există un al doilea val, este o curba epidemica banală. Aceasta nu mai reflectă o dinamică epidemică. Câteva cazuri sporadice vor apărea ici si colo, încele din urmă, dacă există cineva care este super contagios, dar toate acestea nu mai reflectă o dinamică epidemică. Epidemia se apropie desfârşit ”, concluzionează medicul.

pandemie, medic francez, al doilea val
Medic francez renumit: „Epidemia se încheie”. Sursă foto: Mediafax

Medicul fracez trage însă un semnal de alarmă și regretă că unele ţări, pe care nu le-a numit, au ales să „închidă ochii şi să mearga orbeşte spre iesire din izolare””Dacă boala persistă la un nivel scăzut în ţările care nu au capacitatea de a studia focarele, de a le identifica, există întotdeauna riscul ca boala să înceapă din nou”, a avertizat el.

Însă, Organizația Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că în ciuda cazurilor în scădere de infectare raportate în Europa, lumea ar ytebui să rămână extrem de vigilentă. „Dacă boala persistă la un nivel scăzut în ţările care nu au capacitatea de a studia focarele, de a le identifica, există întotdeauna riscul ca boala să înceapă din nou”, a anunțat Michael Ryan, responsabilul pentru situații de urgență a OMS.

Urmăriți Impact.ro și pe