Pandemia, pe punctul de a ajunge la final? A venit anunțul plin de speranță pe care toată planeta îl aștepta

Ana Anitoiu 20.11.2020, 16:07
Pandemia, pe punctul de a ajunge la final? A venit anunțul plin de speranță pe care toată planeta îl aștepta

Pandemia de coronavirus s-ar apropia de final, datorită descoperirii făcute de două echipe de cercetători, potrivit vicepreședintelui Societății Naționale de Medicina Familiei.

Ce ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus

Pandemia ar putea lua sfârșit datorită unui vaccin ce a fost produs de Pfizer și BioNTech. Acesta ar fi eficient în 95% dintre cazuri, în prevenirea infecției cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Conform analizei finale a studiului clinic, eficacitatea vaccinului ar fi de peste 94%, în cazul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

Potrivit celor două companii care au dezvoltat acest vaccin pentru COVID-19, efectele secundare sunt minore. Singurul ”element advers” observat a fost oboseala, la 3,7% dintre pacienții care au participat la studiu.

”Eficacitatea a fost constantă în funcție de vârstă, rasă și etnie. Eficacitatea observată la adulții cu vârsta peste 65 de ani a fost de peste 94%”, au declarat Pfizer și partenerul său german BioNTech.

Pandemia de coronavirus, pe punctul de a ajunge la final? Ce anunt a fost facut
Cadru medical, pregatind o seringa (Ilustratie)

Când ar putea fi gata acest vaccin pentru coronavirus

Doctorul Gindrovel Dumitra, vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei, a spus că această veste este ca „luminița de la capătul tunelului, este începutul sfârșitului acestei pandemii”.

”Pentru noi, ca medici, este important să le transmitem colegilor și pacienților că vom avea un vaccin sigur și eficace, dar vom face asta după ce vaccinurile vor fi aprobate de autoritățile competente.

Discutăm despre o speranță. Să sperăm că lucrurile vor merge în acest sens. Trebuie să așteptăm aprobările finale, sunt câteva reguli impuse de autoritățile de aprobare. Firma trebuie să facă dovada eficacității, ceea ce am văzut realizat, și apoi a siguranței adică a reacțiilor adverse.

Vorbim doar de 2% la efecte adverse ușoare, acestea sunt incomparabile cu efectele pe care le poate produce boala în sine. La fel de îmbucurătoare sunt și veștile privind siguranța, dar trebuie să așteptăm formulele finale. Cred că vor fi din ce în ce mai multe vești bune”, a spus vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei.

Cele două companii care au dezvoltat vaccinul pentru coronavirus au anunțat că le vor cere autorităților din Statele Unite ale Americii aprobarea de urgență a serului, în zilele următoare. Datele vor fi transmise și altor agenții de reglementare, la nivel mondial.

Bazându-se pe previziunilor actuale, companiile Pfizer și BioNTech se așteaptă să producă la nivel global până la 50 de milioane de doze de vaccin pentru coronavirus, în acest an. Apoi, în anul 2021, anticipează să producă până la 1,3 miliarde de doze.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...