Pandemia a schimbat modalitatea în care românii își petrec Sărbătorile. Schimbări majore pe Valea Prahovei înaintea Revelionului

Elena Avramescu 28.12.2021, 16:19
Pandemia a schimbat modalitatea în care românii își petrec Sărbătorile. Schimbări majore pe Valea Prahovei înaintea Revelionului

Proprietarii de hoteluri şi pensiuni sunt extrem de siguri că o să aibă mult mai mulţi oaspeţi de Revelion, decât de Crăciun, când gradul de ocupare a fost între 50 si 77%. În acest sens Ciprian Enea, consultant în turism, a mărturisit care sunt ofertele pentru turiștii care vor sărbători trecerea dintre ani la munte.

Schimbări majore pe Valea Prahovei înaintea Revelionului

Avem un sezon mult mai bun decât cel de anul trecut. Avem în clipa de față un grad foarte mare de rezervări. (…) Undeva 85-95% pe anumite zone. Putem spune că oferta s-a epuizat încă de acum 2-3 săptămâni. Cei care au așteptat pe ultima sută de metri cu mare dificultate au mai putut găsi ceva.

În clipa de față, tot Valea Prahovei și Poiana Brașov oferă serviciile cele mai căutate pentru sărbătorile de iarnă. Sunt hoteluri de patru și cinci stele cu pachete de 3-5 nopți, care pornesc undeva de la 1000-1500 de euro pentru o familie.

Cu cât dorim mai multe servicii incluse și băuturi mai scumpe, prețurile pot să crească. Vorbim de unități de cazare cu un confort deosebit, cu zona de SPA, piscine interioare, cu meniu deosebit, a declarat Ciprian Enea, consultant în turism, potrivit Antena 3.

Schimbari majore pe Valea Prahovei inaintea Revelionului
Schimbari majore pe Valea Prahovei inaintea Revelionului

În plus, se pare că gradul de ocupare pentru Crăciun pe Valea Prahovei a variat între 50 si 75-77% în stațiunile montane, și 60% în orașele Câmpina și Breaza, după cum a anunțat Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT Prahova).

Pe lângă toate acestea, gradul de ocupare a fost mult mai mare față de anul trecut, iar asta s-a datorat restricțiilor mai reduse, dar încă nu s-a ajuns la gradul de ocupare realizat în 2019, care a fost un an de ideal pentru hotelieri. Revelionul se preconizează extrem de rentabil pentru industria hotelieră, înregistrând un grad de ocupare de peste 85% în momentul de față și cu perspectivă de aproape 100%.

Vom avea sărbători de iarna aproape de normalul Pre-pandemie in Prahova, a declarat Adrian Voican, președintele Asociației pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova.

Se pare că stațiunile își mențin capacitățile de cazare ocupate la un nivel ridicat, prețurile fiind puțin mai mici față de sejururile oferite pentru Crăciun, până la 20-30%.

Urmăriți Impact.ro și pe