Până și micii de la Obor se scumpesc. ”Ne vedem obligați să mărim prețul”. Cât vor costa de la 1 septembrie

Badea Violeta, Alexandra Chiric 31.08.2021, 15:12
Până și micii de la Obor se scumpesc. ”Ne vedem obligați să mărim prețul”. Cât vor costa de la 1 septembrie

Veste rea pentru iubitorii de mici de la Obor. Comercianții anunță că cel mai îndrăgit produs culinar se va scumpi de la 1 septembrie. Iată câți bani vor trebui să scoată din buzunare pofticioșii!

Micii de la Obor se vor scumpi începând cu 1 septembrie

Micii de la Obor sunt faimoși în toată țara datorită gustului lor desăvârșit. Așa cum știm, românii sunt mari consumatori ai celebrului preparat din carne tocată și mulți vin la Obor doar pentru a se înfrupta cu cei mai delicioși mici.

Comercianții vor schimba însă prețurile, fiind influențați de scumpirile din ultima vreme. Astfel, pofticioșii vor trebui să plătească cu 30% mai mult începând de mâine, 1 septembrie. Concret, prețul unui mic va crește de la 3 lei la 4 lei. Anunțul este afișat chiar la intrarea în celebra terasă.

„Datorită scumpirilor din ultima vreme ne vedem obligați ca de la 1 septembrie să ridicăm prețul micului la 4 ron. Mulțumim de înțelegere, să auzim de bine”, au transmis comercianții din Piața Obor.

Micii de la Obor se vor scumpi incepand cu 1 septembrie
Micii de la Obor se vor scumpi incepand cu 1 septembrie

Micii de la Obor au devenit celebri și în America

Micii de la Obor au devenit faimoși și peste hotare. Mai exact, produsul preparat din carne tocată a fost savurat și de jurnalista Susanne Fowler de la publicația New York Times. Aceasta a vizitat România și a profitat de această ocazie pentru a se bucura de gustul unic al celebrilor mititei.

„Am sărit în metroul rapid şi deloc scump spre Obor, unde am făcut o plimbare prin piaţa de fructe şi legume. Apoi m-am aşezat la un picnic la Terasa Obor pentru o porţie de mici, pâine şi muştar picant“ a relatat jurnalista pentru New York Times.

Jurnalista, care a fost editor coordonator al redacţiilor New York Times din Londra şi Paris în perioada 2006-2017, a remarcat preţurile foarte mici față de cele ale altor ţări europene. Susanne Fowler a rămas impresionată de savoarea micilor, dar a lăudat și preparatele unor localuri deja renumite din Capitală.

Comercianții micilor de la Obor au susținut campania de vaccinare

În luna iunie, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, făcea un anunț destul de controversat. Oficialul anunța deschiderea unui nou centru de vaccinare mobil la Piața Obor, iar fiecare persoană imunizată primea și o porție gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare.

„Așa cum s-au legat lucrurile, celebrul nostru târg plin de istorie, Oborul, va fi o nouă atracție: vaccin cu mici cu muștar. E pe bune, nu-i o glumă. De ceva timp, cei 2 viceprimari au pornit demersurile pentru a deschide un centru de vaccinare în această locație, ce este probabil cea mai vizitată de bucureșteni.

Scopul dorit: să oferim acces ușor la imunizare tuturor categoriilor sociale. Spre surpriza tuturor, antreprenorii deținători ai rețetei celebrilor mici de la Obor vor să susțină campania de vaccinare: pentru fiecare vaccinat, o porție gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare”, scria primarul Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

În urma acestui anunț, românii au stat la coadă să se vaccineze pentru a primi un voucher pentru o porţie de mici. Cu toate astea, România şi-a ratat obiectivul de a vaccina cinci milioane de oameni până în luna iunie. Datele arată că doar aproximativ o cincime din populaţie a fost imunizată.

Urmăriți Impact.ro și pe