Până la ce vârstă mai poate să conducă, de fapt, Ion Țiriac. Are 81 de ani și o colecție impresionantă de mașini

Diana Radu 05.07.2020, 19:31
Până la ce vârstă mai poate să conducă, de fapt, Ion Țiriac. Are 81 de ani și o colecție impresionantă de mașini

Ion Țiriac, în vârstă de 81 de ani este posesorul unei colecții valoroase de automobile clasice din România. Fostul tenisman este un împătimit al acestor bijuterii luxoase la volanul cărora este des văzut în trafic.

Când nu va mai putea Ion Țiriac să conducă

Omul de afaceri este pasionat de mașini. Ultima achiziție pe care a adăugat-o la colecția sa este un Lamborghini Urus, care este echipat cu un kit ABT, dar și cu 650 de cai putere. Însă, Ion Țiriac, în vârstă de 81 de ani preferă să conducă primul SUV al companiei din Sant’Agata Bolognese, dar și modelele speciale din colecția sa. Însă, la această vârstă orice problemă de sănătate poate atrage după sine anularea permisului de conducere.

Potrivit codului rutier, nu există o vârstă maximă prevăzută de lege până la care un șofer are voie să conducă, însă există o vârstă minimă pentru obținerea permisului de conducere, și anume cea de 18 ani.

ion tiriac, masini, permis
Când nu va mai putea Ion Țiriac să conducă

Ţiriac Collection deține singura colecție completă a modelului Rolls Royce Phantom. De asemenea, Țiriac Collection se pregătește să își redeschidă porțile și are exponate noi. Printre ele se regăsște o mașină nu foarte populară, dar foarte scump, Auburn Boattail Speedster.

La un moment dat, un proiect de lege care nu a fost însă aprobat prevedea ca șoferii cu vârste de peste 70 de ani să fie obligați să se prezinte mai des la controale medicale. În urma acestor controale, aceștia ar fi trebuit să primească un aviz care dovedea faptul că sunt apți pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cu toate că nu avem o lege care să prevadă o vârstă maximă până la care se poate conduce, avem o listă cu boli care-i pot lăsa pe șoferi fără permis, indiferent de vârstă. Printre acestea se numără: afecțiuni oftalmologice grave, handicap locomotor, afecțiuni cardiovasculare grave, diabet zaharat sau afecțiuni neurologice.

Urmăriți Impact.ro și pe