Pacientul care a şocat medicii de la Institutul Marius Nasta din Capitală. În ce stare a ajuns la spital după ce s-a infectat cu covid

Badea Violeta 01.10.2021, 11:56
Pacientul care a şocat medicii de la Institutul Marius Nasta din Capitală. În ce stare a ajuns la spital după ce s-a infectat cu covid

Situație incredibilă la Institutul Marius Nasta din Capitală. Dr. Beatrice Mahler a povestit o întâmplare despre un pacient infectat cu Covid-19. Medicii au rămas șocanți când au văzut în ce stare a ajuns la spital.

Cum a ajuns un pacient infectat cu Covid-19 la spital

Un bărbat i-a impresionat pe medicii de la Institutul Marius Nasta din Capitală. Pacientul infectat cu Covid-19 s-a deplasat cu mașina personală până la spital, deși se afla într-o stare extrem de gravă. Cadrele medicale l-au preluat imediat și l-au internat direct la terapie intensivă.

Managerul Institului, Beatrice Mahler, trage un semnal de alarmă și avertizează că oamenii nu își dau seama la ce pericol se expun și nu realizează în ce stare gravă se află, nici măcar atunci când ajung să pășească în spital. Iată ce au constatat cadrele medicale.

„Pacientul care a venit ieri ne-a uimit pe toți. Este vorba despre un pacient care a venit cu mașina până în curtea spitalului, după care a intrat în terapie intensivă. Este surprinzător acest lucru. A venit cu o stare de hipoxemie importantă, un risc pentru el ca șofer la volan, este un risc și pentru ceilalți din trafic.

O stare de boală pe care n-a perceput-o cât era de gravă. Pentru a-și corecta nivelul de oxigen, colegii au decis că cea mai bună metodă este ventilația non invazivă la terapie intensivă. Oamenii nu sesizează cât de grav le sunt afectați plămânii și amână prezentarea la spital.

Acest lucru este îngrijorător. Față de alte afecțiuni, de câte ori am vorbit despre pacienți Covid, am vorbit de particularitatea insuficienței respiratorii”, a precizat medicul.

Beatrice Mahler
Beatrice Mahler

În România mai există doar două paturi libere la ATI

Spitalele din România nu mai fac față numeroaselor cazuri de Covid-19. Peri, 30 septembrie, mai existau doar două paturi libere pentru pacienții infectați cu Covid-19 care au nevoie de terapie intensivă.

Potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.374 de paturi de ATI destinate pacienților Covid-19. De asemenea, 1.364 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național sunt libere două paturi ATI pentru pacienții bolnavi de Covid, cu excepția celor rezervate persoanelor cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu noul coronavirus.  Astfel, Brașovul și Clujul sunt orașele care mai au câte un pat disponibil, în condițiile în care ieri s-au înregistrat 12.032 de cazuri noi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...