Ouă umplute ca în Maramureș. Cel mai bun aperitiv pentru Anul Nou

Stan Filon 31.12.2021, 13:46
Ouă umplute ca în Maramureș. Cel mai bun aperitiv pentru Anul Nou

Masa de Revelion trebuie să conțină ouă umplute. La fel cum nunta nu se poate fără lăutari, așa nici petrecerea de Anul Nou nu poate începe fără celebrele ouă umplute. Impact.ro vă aduce o rețetă tradițională așa cum se mănâncă în Maramureș. Dacă vreți să aduceți o parte din „plaiul cu flori” la dumneavoastră în sufragerie, atunci trebuie să faceți această rețetă simplă, dar extrem de gustoasă.

Ingrediente pentru rețeta de ouă umplute ca în Maramureș

  • 10 oua
  • 1 ou crud pt. maioneza
  • ulei pt. maioneza
  • un pate de ficat de porc sau pasare 200 g (de buna calitate)
  • sare, piper dupa gust
  • pasta gulyas (sau de ardei) pt ornat

Dar cum se prepară, mai exact rețeta de ouă umplute ca în maramureș? Ei bine, în prima fază trebuie să fierbem ouăle, vedetele noastre. Trebuie să fierbem ouăle în așa fel încât să fie destul de tari. După aceea, le lăsăm la răcit, iar în timpul acesta preparam maioneza după metoda clasică. Mai exact, separăm gălbenușul de albuș. Peste gălbenuș adăugăm o linguriță de mustar, apoi câte puțin ulei în timp ce mixăm cu mixerul sau robotul de bucătărie.

Reteta de oua umplute ca in Maramures
Reteta de oua umplute ca in Maramures

Mixul face toți banii

Vom continua să mixăm și să adăugăm câte puțin ulei, până când obținem cantitatea dorită. Pentru această rețetă avem nevoie de aproximativ 200 de ml. maioneză. Trebuie să adăugăm sare după gust.

Tăiem ouăle fierte în două și scoatem ușor gălbenușurile. Așezăm jumătățile de ou pe o farfurie, iar gălbenușurile le mixăm cu pateul și 2 linguri de maioneză. Condimentați amestecul cu sare și piper după gust. Trebuie să gustați, pentru a vedea dacă mai este nevoie de un raf de sare. S-ar putea ca pateul să fie suficient de sărat.

Ultimul pas este umplerea ouălor cu acest amestec minunat, apoi trebuie ornat cu maioneză. Aceasta se poate așeza și sub ouăle umplute, ca sos. Pentru a-i putea schimba puțin gustul față de maioneza folosită la decorarea ouălor, putem să o amestecăm cu o lingură de smântână, pentru un plus de gust. Putem orna cu verdeață sau pastă de ardei, apoi petrecerea poate începe! Vă urăm poftă bună și petrecere frumoasă!

Urmăriți Impact.ro și pe