Editorial Alin Buzărin

Oroare și mizerie politică: a fost inventat țărănistul Liviu Dragnea

Alin Buzărin 20.05.2022, 17:39
Oroare și mizerie politică: a fost inventat țărănistul Liviu Dragnea

Marii țărăniști ai neamului, de la Maniu la Corneliu Coposu și Rațiu se răsucesc în morminte. Un vremelnic lider al formațiunii opintește să-l strecoare pe pușcăriașul teleormănean printre liderii partidului istoric. Când auzi că Liviu Dragnea ar putea cocheta cu PNȚCD, rămâi perplex. E ca și cum ai afla că ninge vara, că se întunecă dimineața și se luminează seara, că Dunărea a început să curgă la deal și că de-acum încolo nu va mai ploua de sus în jos, ci de jos în sus. Adică așa ceva nu se poate, așa ceva nu exstă!

Acronim analfabet

Ba uite că se poate și că există! Biroul Național de Conducere PNȚCD, desfășurat la finalul săptămânii trecute, a hotărât ca istoricul partid, înnobilat de marile figuri ale lui Maniu, Coposu sau Rațiu să se alieze cu păduchele politicii românești apărut la cusăturile îngălate ale societății noastre mizerabile și numit APP, Alianța Pentru Patrie, pentru cine încă n-a deprins (din fericire!) deslușirea acestui acronim.

În ignoranța și în analfabetismul lor funcțional, fondatorii acestei euglene cu pretenții de partid habar n-au că prepozițiile (cum este ”pentru”, în cazul de față) nu se trec în abrevieri. Dar asta se află din cărți, obiecte cu care reprezentanții moleculei politice în cauză nu par să aibă vreo legătură.

Efigia lui Maniu, căpăstru pentru un infractor

Ca să pecetluiască această unire morganatică (așa se numesc, iar chestia tot în cărți trebuie citită, căsătoriile și alianțele imposibile, neîngăduite, dintre cei cu sânge albastru și ceilalți) țărăniștii anului 2022 i-au atârnat de gât lui Liviu Dragnea Medalia Omagială Iuliu Maniu. Ce aberație! Ce oroare!

Efigia marelui erou al neamului, chinuit și mort în temnița de la Sighet, unde bestiile n-au ținut seama că zăbrelesc un om de optzeci de ani, efigia lui Maniu, cum spuneam, atârnă la gâtul unui ins care a ajuns în pușcărie pentru fărădelegi mult mai lumești decât aceea de a nu fi fost de acord cu orânduirea comunistă. Angajări fictive, insula Belina, matrapazlâcuri și furtișaguri josnice ale celui care ajunsese la un moment dat nu doar Președintele Senatului, ci și cel mai important om din România!

Oroare și mizerie politică: a fost inventat țărănistul Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Pavelescu, operă de autor

La capătul firului acestei enormități se află Aurelian Pavelescu, un avocățel, un pigmeu nu doar la stat, un traseist politic, un oportunist care de 12 ani, de când a ajuns numai el știe prin ce ticluite chiverniseli în fruntea PNȚCD, a reușit să transforme un partid istoric într-un cuib de garsonieră, ai cărui adepți nu mai au nimic comun ci glorioșii lor înaintași. Iar ca ghiveciul să fie complet, Pavelescu aduce acum de-a dreapta sa un infractor de drept comun, probabil cel mai hulit personaj politic din România ultimului deceniu.

Lovitura de grație

E semn că nu mai avem scăpare, că istoria ne e cănită cu vax și cu dohot de tot felul de gângănii care se pretind politicieni și care cred că vor primi voturi numai pentru că se ascund sub blazoane altădată glorioase, însușite la capătul unui șir lung de potlogării. Crezând că va revitaliza partidul prin cooptarea lui Dragnea, Pavelescu i-a dat de fapt PNȚCD-ului lovitura de grație. L-a scos definitiv de sub ștampila celor, foarte puțini, care mai știau că PNȚCD încă există.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Alin Buzărin
Editorialist, un gazetar cu o vastă experianță în presa din România, Alin Buzărin semnează de două ori pe săptămână opinii și editoriale pentru Impact.ro. Cel mai probabil îl...