Ordinea în care se pune carnea pe grătar. Când pui micii, puțini îl fac corect

Badea Violeta 29.05.2022, 09:53
Ordinea în care se pune carnea pe grătar. Când pui micii, puțini îl fac corect

Nimic nu se compară cu un grătar în aer liber, înconjurat de cei dragi. Mulți dintre noi am putea avea impresia că este floare la ureche să obținem aceste preparate delicioase, însă realitatea este cu totul alta. Pentru un grătar perfect, trebuie să cunoaștem chiar și ordinea în care se așează carnea pe grill. Așadar, în acest articol vom vorbi despre acest lucru. Iată când trebuie să punem micii!

Secretul celui mai gustos grătar. Când se așează micii pe grill

Mulți români se gândesc că nu e mare bătaie de cap să faci un grătar, iar odată ce au încins cărbunii, așează carnea la întâmplare și preparatele sunt ca și făcute.

Ei bine, realitatea este puțin diferită, fiindcă este foarte important să se țină cont de anumite reguli de bază chiar și atunci când e vorba de un banal grătar.

Așadar, după ce s-au încins cărbunii și jarul a devenit sclipitor, se pun micii pe grătar. Aceștia sunt gata atunci când sunt rumeni la exterior și suculenți la interior. În cazul în care sunt așezați ultimii, procesul de gătire va fi foarte lent, iar micii vor ieși prea uscați.

Cand se aseaza micii pe gratar
Cand se aseaza micii pe gratar

Carnea de porc ocupă locul al doilea

Mai departe, se așează carnea de porc sau de vită. Aceste tipuri de carne ocupă locul al doilea, deoarece sunt mai grase si mai dense decât celalalte tipuri de carne, care au fibre mai proeminente.

Apoi, este rândul cărnii de pui. Aceasta se prepară mai rapid decât carnea de vită sau de porc. Tocmai din acest motiv, aceasta se lasă mai la urmă, pentru a nu risca să se ardă sau să se usuce foarte tare.

La final, este momentul prefect să așezăm cârnații. Aceștia se prepară ultimii, fiindcă necesită o temperatură foarte mică pentru a se face. Un alt lucru de care trebuie să ținem neapărat cont este grosimea cărnii.

Timpul de gătire diferă în funcție de cât de groasă este carnea. Așadar, cea mai groasă (ceafa de porc, pulpele de miel sau antricotul de vită) se așează la începutul găratarului, fiindcăe necesită un timp de gătire mai mare. În schimb, carnea mai subțire (puiul, cârnatul sau peștele) se pune la final.

Urmăriți Impact.ro și pe