Orban, opinie categorie despre relaţia PNL-USR PLUS. “E singura formulă politică bună”

Nicu Stan 05.06.2021, 17:06
Orban, opinie categorie despre relaţia PNL-USR PLUS. “E singura formulă politică bună”

Orban, opinie categorie despre relaţia PNL-USR PLUS. Președintele PNL recunoaște că sunt probleme în coaliție, dar spune că aceasta este singura soluție pentru România.

Ludovic Orban recunoaște că alianța PNL-USR PLUS scârțâie. Președintele PNL spune că aceasta este cea mai bună soluție pentru România

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus despre înțelegerea partidului său cu USR PLUS că aceasta poate fi îmbunătățită, însă crede că aceasta este singura soluție viabilă politică pentru țara noastră.

Ludovic Orban, spune că relaţia partidului său cu USR PLUS poate fi îmbunătățită și că a trecut prin momente tensionate, dar susține că este singura formulă politică bună pentru România.

Dacian Ciolos si Dan Barna, partea USR PLUS
Dacian Ciolos si Dan Barna, partea USR PLUS

PNL-USR PLUS, o relație îmbunătățită permanent

”Practic, eu am condus negocierile din partea PNL prima dată la alegerile locale, în special la Bucureşti, unde am reuşit să găsim o formulă prin care să câştigăm alegerile cu candidatura lui Nicuşor Dan, iar ulterior, după alegerile parlamentare, negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi pentru învestirea acestui Guvern.

Sigur că este o relaţie care suferă o permanentă îmbunătăţire. Întotdeauna într-o coaliţie se întâmplă aşa”, a declarat Ludovic Orban.

Cum ar merge lucrurile și mai bine în alianță

De asemenea, Ludovic Orban a precizat ce nu merege în asocierea PNL-USR PLUS, aducând aminte ce ar trebui făcut pentru ca înțelegerea să funcționeze perfect.

”Trebuie căutate forme de înţelegere, trebuie armonizate punctele de vedere care sunt diferite pe anumite teme, trebuie asigurată o coeziune a comunicării şi mai ales coeziunea în funcţionarea coaliţiei. Am avut momente grele prin care am trecut, dar asta este singura formulă politică posibilă de a asigura o guvernare bună pentru România, o guvernare care să asigure dezvoltarea României şi fructificarea oportunităţilor extraordinare pe care le are România în următorii ani”, a adăugat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

O parte din PNL consideră USR un aliat toxic

Nicolae Robu, de curând, fostul lider al PNL Timiş, solicita viitoarei conduceri a Partidului Naţional Liberal, ca primă prioritate, ”debarasarea de aliatul toxic USR”, întrucât ”curentul neomarxist este străin de interesele României”, iar ”exponenţii lui, ajunşi în diverse funcţii printr-o manipulare fără precedent a oamenilor de bună credinţă, (…) sunt de o incompetenţă şi rea credinţă catastrofale”.

Nu în ultimul rând, Florin Cîțu, actualulk premier al României, s-a înscris în cursa electorală pentru șefia partidului PNL, care va avea loc în toamna acestui an.

Florin Cîțu candidează împotriva lui Ludovic Orban la șefia PNL

Principalul contracandidat va fi Ludovic Orban, actualul președinte al partidului.

”Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Vă mulţumesc că sunteţi azi alături de mine, când fac acest anunţ important pentru partid, pentru România şi pentru mine. Am decis să mă înscriu pentru competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Le mulţumesc şi liderilor politici puternici din PNL care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid şi care şi astăzi mă susţin şi fac parte din echipa mea”, a declarat Florin Cîţu.

Urmăriți Impact.ro și pe