Orban: “Așa ceva nu am mai întâlnit!”. Orașul din România care a dat 85 milioane de euro pe o centrală termică pe gaz deși nu era racordat la gaz

Diana Radu 22.06.2020, 11:30
Orban: “Așa ceva nu am mai întâlnit!”. Orașul din România care a dat 85 milioane de euro pe o centrală termică pe gaz deși nu era racordat la gaz

Ludovic Orban a mers sâmbătă într-o vizită la Suceava, acolo unde a ironizat fostele guvernări social-democrate. Premierul a fost surprins să constate că la Vatra Dornei locuitorii se încălzesc încă cu lemne, în condițiile în care orașul are o centrală termică pe gaz achiziționată în urmă cu 15 ani.

Ludovic Orban critică guvernarea PSD din Vatra Dornei: „ Aşa ceva n-am întâlnit, vă spun sincer”

Premierul aflat în vizită la Suceava a ținut să precizeze faptul că orașul are de acum 15 ani de zile o centrală termică pe gaz construită sub guvernarea PSD, pe vremea când nici nu aveau gaz. Surprinzător este că centrala în valoare de 85 de milioane de euro nu a fost pusă în folosință nici acum, iar locuitorii se încălzesc încă cu lemne.

„S-a construit o centrală termică, care trebuia să funcţioneze pe bază de gaz. Ei, aşa ceva n-am întâlnit, vă spun sincer, în România, să găsesc o centrală termică care să fie construită cu 15 ani înainte să vină gazul. Dar asta e posibil doar sub guvernarea PSD, sub preşedinţia unui Consiliu Judeţean PSD”, a afirmat prim-ministrul la finalul vizitei la Vatra Dornei.

ludovic orban, suceava, centrala pe gaz
Ludovic Orban critică guvernarea PSD din Vatra Dornei: „ Aşa ceva n-am întâlnit, vă spun sincer”

Ludovic Orban spune că i se pare inadmisibil ca România să aibă gaz și cetățenii să nu aibă acces. În acest sens, premierul a dat asigurări că va face investiții masive în dezvoltarea reţelei de alimentare cu gaze naturale în Vatra Dornei.

„Ceea ce vedeţi astăzi nu reprezintă nişte excepţii. Obiectivul nostru este să extindem reţelele de gaz, magistralele astfel încât a permitem accesul la gaz pentru cât mai multe comunităţi locale. România are gaz şi cetăţenii români nu pot să aibă acces la gaz. Gazul natural este important atât pentru mediu, cât şi pentru buzunarul fiecărei familii, este necesar pentru proiecte de dezvoltare ale comunităţilor locale”, a mai afirmat primul ministru.

De asemenea, Orban a semnat și un contract pentru realizarea unei conducte care să asigure alimentarea cu gaz natural la Vatra Dornei. Peste doi ani, politicianul este convis că locuitorii se vor încălzi cu gaz. Guvernul Orban va investi un miliard de euro din fonduri europene în dezvoltarea reţelei de alimentare cu gaz natural pentru localitățile care nu au magistrale, adică și pentru Vatra Dornei.

Urmăriți Impact.ro și pe