Orașul Târgu Jiu, părăsit după cutremure. Primarul face afirmații uimitoare. „Peste 60% din locuitori. Au plecat la părinți sau la rude”

Ana Anitoiu 17.02.2023, 21:05
Orașul Târgu Jiu, părăsit după cutremure. Primarul face afirmații uimitoare. „Peste 60% din locuitori. Au plecat la părinți sau la rude”

Orașul Târgu Jiu a fost părăsit de peste 60% dintre locuitorii săi după cutremurele ce au avut loc în ultima perioadă. Primarul, Marcel Romanescu, a precizat că oamenii au plecat la părinți sau la rude care trăiesc în alte localități.

Târgu Jiu, părăsit de numeroși locuitori

Potrivit primarului din Târgu Jiu, atmosfera în oraș e una foarte încărcată, iar locuitorii au început să părăsească în număr mare apartamentele de la bloc în favoarea caselor părintești, cel mai probabil, din apropierea orașului.

„Am trimis echipe pe teren, în ultimele zile, inclusiv pentru a sesiza starea imobilelor orașului. Dincolo de anumite rapoarte de specialitate, oamenii mi-au spus că parcările orașului, altădată pline, s-au golit. Cei mai mulți ales să locuiască pentru o perioadă la părinți sau la rude apropiate, la case aflate în zonă.

Orașul are o populație de circa 90.000 de locuitori. Iar 60% din acest număr înseamnă ceva. În plus, nu știu dacă acest exod se va potoli curând, fiindcă chestiunea asta, cea legată de producerea cutremurelor, nu e una de natură a fi controlată de om”, a spus primarul, potrivit Playtech.ro. precizând că el nu are de gând să plece.

Orașul Târgu Jiu, părăsit după cutremure. Primarul face afirmații uimitoare. „Peste 60% din locuitori. Au plecat la părinți sau la rude”
Primarul orașului Târgu Jiu, Marcel Romanescu

Edilul a precizat că locuitorii orașului Târgu Jiu nu erau obișnuiți cu seismele și că cel de 5,7 de grade pe scara Richter, înregistrat marți, s-a simțit foarte tare și a durat aproximativ 20 de secunde. Marcel Romanescu a spus că îi înțelege pe cei care au ales să plece în acest context, întrucât „cu frica nu te joci, uneori”.

Primarul din Târgu Jiu, despre operele lui Constantin Brâncuși din oraș

De asemenea, primarul din Târgu Jiu a spus că operele lui Constantin Brâncuși din oraș – Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor și Coloana Infinitului, nu au fost afectate de recentele cutremure.

Marcel Romanescu, care este primar al orașului Târgu Jiu din anul 2017, a mai spus că operele brâncușiene au fost inspectate și evaluate de către oameni de specialitate, iar aceștia nu au constatat fisuri sau dislocări.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...