Orașul superb din România pe care mulți îl confundă cu Cluj-Napoca. Este destinația perfectă pentru o evadare de weekend

Ioana Bucur 01.10.2022, 15:30

În ultimii ani, tot mai mulți români și turiști străini aleg ca destinație de vacanță Cluj-Napoca. Puțini știu însă că la noi în țară mai există o altă localitate ce merită aceeași atenție din partea celor pasionați de călătorii. Acest oraș superb seamănă mult cu celebra urbe, nu este aglomerat, ceea ce îl face locul perfect pentru o excursie relaxantă.

Care este orașul din România pe care mulți îl confundă cu Cluj-Napoca

Pentru cei care apreciază atmosfera din Cluj-Napoca, dar ar prefera să își petreacă timpul liber într-un loc mai puțin aglomerat, există o alternativă perfectă.

Turda este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Este, de fapt, o oază de liniște, fiind situat la un drum de aproape jumătate de oră de mers cu mașina din Cluj-Napoca. Aici trăiesc în jur de 47.000 de suflete.

Pe locul orașului de astăzi a fost ridicată cetatea antică Potaissa, adăugată pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, realizată în anul 2015 de Ministerul Culturii de la noi din țară.

Este destinația ideală pentru o excursie de un weekend, locul perfect pentru a-ți reîncărca bateriile și a explora clădirile inedite.

Cea mai cunoscută atracție turistică de aici este Castrul roman Potaissa – construit de legiunea a V-a Macedonica, în 168 d.Hr. – care este și cel mai important monument al oraşului.

Orasul superb din Romania pe care multi il confunda cu Cluj-Napoca. Este destinatia perfecta pentru o evadare de weekend

Cele mai importante obiective turistice

Turiștii pot vizita și și Palatul Princiar, clădire ce găzduiește Muzeul de Istorie. Cunoscut şi sub numele de „Cămara de Sare”, palatul păstrează unele fragmente din construcţia iniţială, ridicată la sfârşitul secolului al XV-lea.

Străduțele pavate cu pietre îi vor purta pe vizitatori printre casele medievale, aceștia putând să savureze din plin atmosfera primitoare a orașului pe care mulți au ajuns să îl compare cu Cluj-Napoca.

Cei care ajung acolo cu mașina mai pot face și excursii în împrejurimi la:

  • Salina Turda, una dintre cele mai populare ale țării.
  • Lacurile Durgău – șase lacuri formate prin umplerea cu apă a unor mine de sare prăbuşite.
  • Cheile Turzii, unde pereţii stâncoşi măsoară chiar şi 200 de metri înălţime, în anumite zone.
  • Cetatea Trascăului, ridicată în sec XIII.
  • Satul Rimetea.

În inima orașului se poate vizita Cimitirul eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, înființat în anul 1946. 384 de eroi – 43 cunoscuți, 341 anonimi – sunt înhumați în cadrul necropolei ce are o suprafață de 1.480 de metri pătrați.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...