Orașul în care turiștii vor fi supravegheați non stop de camere de luat vederi. Toți cei care ajung în centru vor plăti o taxă

Nicu Stan 09.10.2021, 23:21
Orașul în care turiștii vor fi supravegheați non stop de camere de luat vederi. Toți cei care ajung în centru vor plăti o taxă

Acesta este orașul în care turiștii vor fi supravegheați non stop de camere de luat vederi. Orașul este supervizitat de oameni din toată lumea, iar turiștii vor trebui să plătească și o nouă taxă. Care este acest oraș, în care mulți visează să ajungă, vedeți în articolul de mai jos.

Veneția nu mai vrea să fie orașul întâlnirilor romantice. Ce măsuri au anunțat autoritățile. ”Unii dintre ei să-şi reconsidere opţiunea”

Un oraș foarte vizitat de tot mapamondul va fi în întregime supravegheat video. De asemenea, cei care îl vor vizita vor fi obligați să își facă rezervare și să plătească o nouă taxă.

Este vorba despre Veneţia, oraşul întâlnirilor romantice şi destinaţia perfectă pentru relațiile amoroase, ales de toată lumea bună din toată Europa și nu numai. Celebrul oraș este la un pas să fie transformat dramatic de noi măsuri  ale municipalităţii pentru evitarea aglomerărilor turistice.

Venetia se transforma din 2022
Venetia se transforma din 2022

Veneția, supravegheată video

Astfel, legendarul oraş urmează să fie masiv supravegheat, iar călătorii care doresc discreţie nu mai pot rămâne anonimi, informează Daily Beast.

De asemenea, autorităţile care administrează oraşul au început să strângă date de pe telefoanele mobile ale tuturor celor care sosesc în oraș şi nenumărate camere de supraveghere îi vor urmări pe turiştii peste tot, în destinaţiile favorite, precum şi pe cea mai mare parte a canalelor destinate plimbărilor romantice cu gondolele.

Primarul orașului a dezvăluit planul municipalității

Astfel, primarul veneţian Luigi Brugnaro, care a dezvăluit de curând planul muncipalităţii, a anunțat că scopul lui este monitorizarea fluxului de turiști astfel încât, în situaţia unui trafic intens şi a unor mari aglomerări, să se poată lua măsuri de control al numărului de oameni care intră în celebrul oraş.

În acest fel, primăvara ce urmează, înainte de a începe următorul sezon turistic, muncipalitatea venețiană va începe la instalarea turnichetelor (barierelor în cruce) care pot fi închise atunci când se va atinge capacitatea maximă atinsă de oameni.

Intrarea în veneția se va face cu rezervare

În plus, autoritățile de la Veneția au anunțat că,  în vara anului următor, cei care plănuiesc să vină în oraș trebuie să-şi facă în prealabil o rezervare şi să plătească și o taxă pentru a putea avea acces în centru, a precizat Biroul Turistic veneţian pentru Daily Beast.

”Cuplurile aleg Veneţia pentru a se feri de priviri indiscrete, or noua măsura îi va determina pe unii dintre ei să-şi reconsidere opţiunea. Dacă ştii că telefonul tău este localizat sau dacă eşti obligat să te înregistrezi doar pentru a lua aici o cină romantică, atunci ca mulţi alţi oameni preferi să renunţi”, spune Maria Volante, angajată a hotelului de patru stele Ca Maria Adele.

Urmăriți Impact.ro și pe