Oraşul în care s-au înregistrat +51 de grade Celsius. Oamenii îşi pierd cunoştinţa pe străzi din cauza căldurii

Stan Filon 17.05.2022, 18:22
Oraşul în care s-au înregistrat +51 de grade Celsius. Oamenii îşi pierd cunoştinţa pe străzi din cauza căldurii

Dacă în România temperaturile de vară au început să se arate deja, într-un oraș din Pakistan s-au înregistrat deja 51 de grade Celsius! Temperaturile extrem de ridicate continuă așa de mai bine de 10 zile, iar oamenii nu mai știu ce să facă pentru a rezista caniculei. În plus, acest oraș este unul foarte sărac, iar mulți oameni nu au nici curent electric, iar apa reprezintă și ea o problemă foarte spinoasă.

Oraşul în care s-au înregistrat +51 de grade Celsius, la umbră

Locuitorii din orașul pakistanez Jacobabad  au fost nevoiți să reziste zilele acestea la niște temperaturi foarte ridicate. Acesta este unul dintre cele mai calde orașe din lume, fiind situat în regiunea aridă Sindh, iar în ultimele trei săptămâni soarele a adus temperaturi pe timp de zi chiar și de 51 de grade Celsius. Nici noaptea orașul nu a avut timp să se mai răcorească puțin, deoarece temperaturile nu au scăzut sub 28 de grade Celsius.

Iată cum arată temperaturile record din ultimele zile: pe 13 mai au fost 50 de grade, pe 14 mai au fost +51 C, iar ziua următoare: +50 C, toate fiind valori înregistrate la umbră. Zona este una foarte săracă, iar oamenii se bucură, când au noroc, de cel mult 12 ore de electricitate, în orașe. La sate situația stă și mai grav, deoarece oamenii au câteodată curent electric timp de 6 ore.

Orasul in care s-au inregistrat +51 de grade Celsius, la umbra
Orasul in care s-au inregistrat +51 de grade Celsius, la umbra

Fără curent și cu apă foarte puțină

Localnicii au probleme serioase și cu apa potabilă. De multe ori, oamenii oferă apa animalelor, deoarece cu ajutorul lor mulți își câștigă traiul de zi cu zi. Aerul condiționat este un adevărat lux, pe care foarte puțini și-l pot permite. Căldurile din ultima perioadă va atrage după ea o criză alimentară, din cauza secetei.

Pe lângă asta, într-un oraș alăturat au izbucnit și focare de holeră, deoarece râurile au secat, iar oamenii au băut apă contaminată, dintr-o conductă foarte veche, plină de rugină. Valul de căldură a făcut și victime umane. oamenii au căzut din picioare pe străzi, iar cele mai multe victime sunt din rândul muncitorilor care sunt nevoiți să-și câștige traiul muncind în aer liber.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...