Orașul în care primești băutură dacă te vaccinezi anti-Covid. ”Trebuie să convingem tinerii”

Redacția IMPACT 21.02.2021, 13:03
Orașul în care primești băutură dacă te vaccinezi anti-Covid. ”Trebuie să convingem tinerii”

Pentru a convinge cât mai mulți tineri să se vaccineze împotriva virusului COVID-19, autoritățile din Tel Aviv au găsit o soluție care îmbină utilul cu plăcutul.

Orașul în care primești băutură dacă te vaccinezi anti-Covid

Dacă te vaccinezi în Tel Aviv, vei primi un voucher pe care îl poți folosi, ulterior, la barul din apropierea centrului.

Primul punct de vaccinare de acest tip a fost amplasat lângă barul Jenia, din piața Dizengoff.

Israel este în etapa în care vaccinează tinerii, cei din urmă fiind destul de reticenți. Pentru a-i încuraja, autoritățile încearcă să găsească cele mai eficiente soluții, pentru a imuniza populația.

Rata de vaccinare a scăzut considerabil și avem o temă de gândire: cum să convingem cetățenii tineri și sănătoși să se vaccineze. Cu cât găsim o soluție mai repede, cu atât mai bine”, spune dr. Daniel Shepshelovich, coordonatorul programului de vaccinare de la Spitalul Ichilov din Tel Aviv.

De asemenea, barul Jenia din Tel Aviv a încercat să simplifice procesul de vaccinare, în parteneriat cu municipalitatea.  Pub-ul a devenit joi centru de vaccinare, iar oamenii care aleg să se imunizeze împotriva virusului primesc gratuit câteva băuturi răcoritoare, fără alcool, potrivit Reuters. 

Locuitorii orașului sunt încântați de această idee, întrucât accesul este mai facil pentru aceștia: „A fost o oportunitate foarte bună de a veni pentru a mă vaccina, întrucât nu aveam nici timpul și nici posibilitatea de a merge în alte locuri”, a spus May Perez, unul dintre zecile de pacienți care s-au prezentat pentru prima doză de vaccin la bar.

În prezent, barurile și restaurantele din Israel sunt închise, parte a restricțiilor din cadrul celui de-al treilea lockdown, însă interdicțiile urmează a fi ridicate treptat începând de duminică. Barul Jenia este o excepție, întrucât contribuie la campania de vaccinare din țară.

Vaccin cu recompense

Primăria din Tel Aviv vine, în continuare, cu metode prin care să încurajeze populația să se imunizeze. Autoritățile oferă gratuit alimente, drept stimulente, după vaccinare. Acestea au urmat modelul din oraşul vecin Bnei Brak, cu populaţie majoritar ultraortodoxă, informează DPA şi Agerpres.

În cartierul Jaffa, sunt oferite caserole cu humus şi cataif, iar locuitorii din cartierul învecinat Kiryat Shalom primesc pizza şi cafea.

“Suntem hotărâţi să scădem rata de infectare în oraş, că să putem să revenim la normalitate şi să redeschidem sistemul de educaţie, magazinele şi instituţiile culturale cât mai repede posibil“, a declarat primarul din Tel Aviv-Jaffa, Ron Huldai.

Aproximativ 43% dintre oamenii din Israel, dintr-o populație de aproximativ 9 milioane de locuitori, s-au vaccinat împotriva COVID cu serul de la Pfizer, în cadrul campaniei de imunizare. 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI