Orașul în care nu ai voie să mori. Ce se întâmplă dacă, totuși, un om decedează

Mirabela Vasile 09.09.2020, 13:15
Orașul în care nu ai voie să mori. Ce se întâmplă dacă, totuși, un om decedează

Chiar dacă pare un scenariu de film, în Europa există un oraș în care nu ai voie să mori. Localitatea este cunoscută pentru fel și fel de legi și reguli stranii, dar nimeni nu are de-a face cu vreo religie pe care nu o cunoaștem sau vreo sectă ocultă. Totul se bazează mai mult pe lucrurile demonstrate științific, iar regulile s-au pliat pe aceste principii.

Ce se întâmplă în cel mai nordic oraș din lume

Orașul în care lumea trăiește ”altfel” se numește Longyearbyen și potrivit datelor este considerat cel mai nordic din lume. De asemenea, orașul se află pe o insulă în ţinutul Svalbard al Norvegiei, aproape de deşerturile de gheaţă ale Polului Nord. La ultima verificare ce a avut loc la sfârșitul verii lui 2019, numărul locuitorului ajunsese la 2368. Având în vedere faptul că frigul e la el acasă, oamenii nu știu ce înseamnă costum de baie sau tricou. Verile în acest oraș au o maximă a temperaturii de 5-7 grade Celsius, iar iernie ajung chiar să aibă temperaturi sub -15 grade Celsius.

Locul în care nu ai voie să naști sau să mori
Locul în care nu ai voie să naști sau să mori

Totodată, există perioada de ”nopți polare”. În acest timp soarele nu ajunge să rasară, iar acest fenomen durează din 27 octombrie până pe 15 februarie. Totuși, în realitate, muntele care înconjoară localitatea blochează primele răsărituri ale soarelui până la data de 8 martie. În lunile de vară, însă, se întâmplă reversul, adică soarele nu apune timp de 127 de zile.

Din cauza poziției geografice a orașului, dar și a condiţiilor sale climatice, autorităţile locale din Longyearbyen au fost obligate să dea câteva legi şi reguli, care cu siguranță nu există în niciun alt loc din lume. Una dintre ele se referă la pisici. Locuitorii oraşului nu au voie să aducă aceste animale în localitate, pentru a proteja puţinele păsări care există în zonă.

Nașterile și decesele sunt interzise în acest oraș

De altfel, nici femeile nu pot naşte aici. Când sunt pe punctul de a aduce un copil pe lume, femeile sunt trimise pe continent, apoi se întorc acasă cu bebeluşii. Nu este o lege în acest sens, dar fiind foarte puţine naşteri, în Longyearbyen nu există o maternitate. Totodată, alcoolul este raţionalizat aici, iar când ies afară, oamenii sunt obligaţi să poarte o puşcă pentru a se apăra de urşii polari.

Cea mai stranie dintre legi, este interzicerea morţii. Bolnavii terminali sau persoanele grav accidentate sunt trimise pe continent, pentru a nu muri aici. Totuși, dacă se întâmplă să îți dai ultima suflare aici, nu primeşti amendă, iar arestul nu mai are rost. Însă trupul neînsufleţit este fie ars, fie trimis pe continent pentru înmormântare.

Hotărârea de a interzice înmormântările a venit în 1950, când s-a descoperit că trupurile localnicilor care muriseră în urma pandemiei de gripă din 1918, nu începuseră să se descompună, din cauza temperaturilor scăzute.

Urmăriți Impact.ro și pe