Orașul în care câștigi cel mai bine dacă lucrezi la Lidl, Kaufland sau Carrefour. Cum arată topul în România

Andra Daoud 26.01.2022, 13:45
Orașul în care câștigi cel mai bine dacă lucrezi la Lidl, Kaufland sau Carrefour. Cum arată topul în România

În contextul pandemiei, retailul rămâne un domeniu constant din punct de vedere al ofertei de locuri de muncă. Potrivit unuia dintre cele mai importante servicii de recrutare online, în acest moment sunt disponibile aproximativ 8.000 de locuri de muncă pentru cei care doresc să se angajeze în vânzări. Care este media salarială și în ce oraș se câștigă cel mai bine în acest domeniu.

Orașul în care câștigi cel mai bine dacă lucrezi la Lidl, Kaufland sau Carrefour

Deși media salariilor din retail este mai mică față de alte domenii, rămâne un domeniu căutat de candidați. Asta și pentru că la veniturile medii de bază se adaugă adesea bonusuri și comisioane din vânzări. Deși mai mult de jumătate dintre angajații din retail câștigă sub 3.000 de lei pe lună, salariu net, există un procent deloc de neglijat de angajați ale căror salarii ajung la peste 7.000 de lei pe lună (6,5% dintre angajați).

Așa cum era de așteptat, cele mai mari salarii din acest domeniu le au angajații de pe poziții de conducere. Potrivit datelor colectate de eJobs, cel mai mare salariu din retail este al unui director general, care câștigă 28.000 de lei pe lună, net. Un angajat care ocupă funcția general manager poate câștiga lunar 14.300 de lei, un manager de vânzări la nivel național câștigă pe lună 10.000 de lei, iar un director financiar primește un salariu net de 8.000 de lei.

Majoritatea posturilor disponibile sunt însă pentru agenți de vânzări, iar salariile acestora diferă de la un oraș la altul. Astfel că, dacă în Capitală un agent de vânzări poate ajunge la un salariu de 3.500 de lei, în orășelele de provincie salariile pentru același post sunt chiar la jumătate.

Orașul în care câștigi cel mai bine dacă lucrezi la Lidl, Kaufland sau Carrefour. Cum arată topul în România
Cât câștigă, în medie, un angajat în vânzări

Cum arată topul salariilor din retail, pe orașe, în România

Așadar, cele mai mari salarii din vânzări sunt în municipiul București. Un agent de vânzări din Capitală câștigă, în medie, 3.500 de lei pe lună. Urmează alte orașe mari, precum Cluj, Timișoara, Oradea sau Iași. La popul opus, în orășelele de provincie, precum Călărași, Pașcani sau Petroșani, câștigul lunar al unui agent de vânzări poate fi și la jumătate față de media din București. Așa arată topul salariilor din retail, în România:

Orașele cu cele mai mari salarii medii nete din retail sunt:

  • București (3.500 lei net)
  • Cluj-Napoca (3.000 lei net)
  • Timișoara(3.000 lei net)
  • Oradea(3.000 lei net)
  • Iași (3.000 lei net)

Orașele cu cele mai mici salarii medii nete din retail sunt:

  • Călărași (1.996 lei)
  • Drobeta Turnu-Severin (1.750 lei)
  • Pașcani (1.700 lei)
  • Vălenii de Munte (1.700 lei)
  • Petroșani (1.700 lei)
Urmăriți Impact.ro și pe