Orașul din România unde primești bani să-ți montezi centrală de apartament. Motivul pentru care se renunță la sistemul centralizat de încălzire

Ana Anitoiu 25.08.2022, 16:30
Orașul din România unde primești bani să-ți montezi centrală de apartament. Motivul pentru care se renunță la sistemul centralizat de încălzire

Locuitorii unui oraș din România primesc bani ca să-și monteze centrală de apartament, astfel încât să aibă încălzire și apă caldă, după ce administrația a luat decizia de a renunța la sistemul centralizat de încălzire.

În ce oraș din România se dau bani pentru centrale de apartament. Care este motivul

Mai exact, administrația orașului Năvodari a decis ca la data de 1 octombrie să fie închis sistemul centralizat de încălzire, îndemnându-i pe locuitori să își cumpere centrale termice, ca să aibă încălzire și apă caldă.

Această decizie a administrației după ce locuitorii ar fi acumulat datorii, precum și din cauza numărului mic de abonați. Cei mai mulți oameni au deja centrale proprii.

„Măsura a fost luată ca urmare a scăderii considerabile a numărului de abonați și a creșterii restanțelor abonaților către termica distribuție. Vorbim practic despre aproximativ 1.700 de abonați la data de 1 iulie anul acesta, dintr-un total de 10 mii, dintre care peste 1.300 de abonați înregistrau datorii de aproape 1,7 milioane de lei.”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Năvodari, Elena Aftene.

Orasul din Romania unde primesti bani sa-ti montezi centrala de apartament
Centrala de apartament

Câți bani pot primi unii dintre locuitorii orașului

Decizia administrației orașului Năvodari de a renunța la încălzirea centralizată nu i-a încântat foarte mult pe unii dintre locuitori, pentru că în acest fel, ei sunt nevoiți să suporte unele cheltuieli suplimentare.

„Eu ca să-mi iau centrală, dacă mă credeți, am vândut mașina.”, și „76 de milioane. Și gazele, iar, nu știu cât m-or costa. Acum trebuie să mai iau împrumut, nu știu pe unde oi mai găsi, să-mi plătesc gazele.” și „Încălzim apă, ne spălăm la lighean și cu asta basta”, au spus trei persoane din Năvodari.

Cei care sunt nevoiți să își cumpere centrale de apartament trebuie să achite aproximativ 7.000 lei. Însă, persoanele care nu pot plăti această sumă vor primi un ajutor financiar de la primărie, în valoare de 4.000 de lei, cu care să acopere o parte din cheltuielile pentru montarea centralei.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...