Oraşul din România în care o garsonieră mică a ajuns să coste 100.000 de euro. Nu, nu e Bucureşti!

Iancu Andreea, Adrian Dumitru 05.01.2022, 18:44
Oraşul din România în care o garsonieră mică a ajuns să coste 100.000 de euro. Nu, nu e Bucureşti!

Evoluția din ultima perioadă a sectorului imobiliar a demonstrat că începe să se resimtă criza tot mai puternic în privința noilor achiziții de apartamente și case. Iar aceste scumpiri se pot observa chiar în  orașul din România unde o garsonieră mică a ajuns să coste 100.000 de euro. Prețurile au crescut în mod neașteptat în mai multe zone ale țării.

Care este orașul din România în care o garsonieră a ajuns să coste 100.000 de euro

Doar 24 de metri pătrați, atât cât măsoară o garsonieră din orașul considerat printre cele mai scumpe din România, a ajuns să coste 100.000 de euro. Locuința a fost pusă la vânzare pe internet, iar toți cei care au vizualizat anunțul au rămas uimiți să descopere imobilul și mai cu seamă prețul cerut de vânzător.

Situația economică din ultimii ani a dus la schimbări notabile în privința achiziției de locuințe noi. Sectorul imobiliar a avut de suferit, iar scumpirile de materiale cântăresc greu în cazul noilor construcții. Chiar și cele vechi sunt însă costisitoare. În mod neașteptat, în Cluj, în cartierul Zorilor, o garsonieră de doar 24 mp a fost pusă la vânzare pentru 110.000 de euro. Practic, proprietarul cere 4.600 de euro/mp.

Care este orașul din România în care o garsonieră a ajuns să coste 100.000 de euro
O garsonieră din Cluj se vinde cu 100.000 de euro

Anunțul proprietarului

Garsoniera cu baie (duș, wc) bucătărie mobilată cu totul (aragaz, frigider, mobila de bucătărie) camera cu pat dublu, dulap foarte spațios și bine compartimentat, birou, scaun  etajul 4/4. Prețul este 110.000 euro, ușor negociabil. Vă rog fără oferte bombă. Se acceptă credit, a scris vânzătorul în anunțul său.

Numeroase persoane, care au urmărit acest anunț, s-au arătat revoltate în privința prețului solicitat de proprietarul garsonierei, considerând că viața în Cluj a devenit mult prea scumpă.

Orașul din România în care prețul apartamentelor a crescut uluitor

O altă localitate importantă din România se dovedește a fi una costisitoare, nu doar din punct de vedere al traiului, cât și al achizițiilor. Este vorba despre orașul Brașov, un oraș turistic, cu cele mai ridicate prețuri la noile apartamente. La polul opus însă se află Timișoara. Prețurile locuințelor au crescut în 2021, iar tendința de creștere se menține și în anul 2022, susțin specialiștii din domeniul imobiliar. Anul trecut, prețul apartamentelor a crescut cu aproximativ 15% la nivel național.

Cele mai importante majorări de prețuri au fost remarcate în 2021 în Brașov, acolo unde metrul pătrat s-a vândut cu 1.445 de euro, cu 214 euro mai mult față de aceeași perioadă a anului 2020. Și la Cluj prețul pe metrul pătrat a atins un maxim istoric. Locuințele din zona centrală a orașului au crescut cu 200 de euro față de anul precedent. La Timișoara, locuințele s-au scumpit însă cu numai 6%. Potrivit specialiștilor, tendința de creștere se menține în 2022, când sunt așteptate scumpiri chiar și cu 25%.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...