Orașul din România cu șapte divorțuri pe zi. De necrezut ce vârste au cei care au ales să își spună „Adio”

Stan Filon 19.08.2022, 10:09
Orașul din România cu șapte divorțuri pe zi. De necrezut ce vârste au cei care au ales să își spună „Adio”

Institutul Național de Statistică a vorbit despre orașul din România cu șapte divorțuri pe zi! Este adevărat că datele corespund primului an de pandemie, perioadă în care s-a stat mai mult în casă, iar frustrările au ieșit imediat la suprafață. Soții au fost nevoiți să petreacă mai mult împreună, așa că au avut prea mult timp la dispoziție pentru a-și reproșa diverse lucruri care au dus într-un final la divorț.

Orașul din România cu șapte divorțuri pe zi

Perioada pandemiei de coronavirus a fost una dificilă pentru toată lumea. Cu toții am fost nevoiți să ne ferim cât mai mult de virusul ucigaș, iar autoritățile au recomandat izolarea. Restaurantele și terasele au fost mai mult închise, la fel și parcurile, așa că oamenii au stat mai mult în casă.

Din păcate, în perioada pandemiei numărul divorțurilor a explodat. S-a înregistrat un avans la nivelul întregii țări, însă de departe cele mai multe separări au avut loc în București. Aici, s-au înregistrat nu mai puțin de șapte divorțuri pe zi, un total de 2600 pe parcursul întregului an. În același interval, cel mai mic număr de divorțuri s-a înregistrat în Covasna (227 divorțuri) și în Vâlcea ( 205 divorțuri).

Orasul din Romania cu cele mai multe divorturi. Zilnic, 7 cupluri se despart pentru totdeauna
Orasul din Romania cu cele mai multe divorturi. Zilnic, 7 cupluri se despart pentru totdeauna

Care sunt motivele invocate la divorț

Deși în anul 2020 numărul total al divorțurilor scăzuse, odată cu pandemia au început și certurile în familie, care au dus într-un final la tot mai multe divorțuri. Cele mai multe au fost cauzate de violența fizică. Așadar, orașul București conduce în topul divorțurilor, fiind urmat de Constanța, Iași și Prahova, cu peste 1.000 de divorțuri.

Potrivit studiului INS din 2021, numărul bărbaţilor de peste 50 de ani care au divorţat este semnificativ mai mare decât cel al femeilor: de 1,4 ori la grupa de vârstă 50-54 şi de 1,8 ori la grupele de vârstă 55-59 ani şi 60 ani şi chiar peste.

În 47,0% dintre cazuri, divorțurile s-au pronunțat din vina ambilor soţi, în 10,2% din cazuri din vina soţului, în 3,5% dintre cazuri din vina soţiei, iar 39,3% s-au pronunțat din alte cauze. Motivele principale pe care le invocă românii care solicită divorțul sunt următoarele: infidelitate, violență domestică, neglijență familială și neînțelegeri complexe și grave dintre soți.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...